Banaan met toffee is wat ons betreft een gouden combinatie! De inspiratie van dit recept hebben we van the Sugar-Free Baker en je raadt het al, er is geen suiker toegevoegd aan dit recept! Lekker guiltyfree genieten dus!
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Kokosmeel, Sukrin Fiberfin, Sukrin Gold
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 357 kcal
- Eiwit: 3,8 gram
- Koolhydraten: 17,6 gram
- waarvan suiker: 12,1 gram
- Vet: 28,8 gram
Suikervrije banaan toffee taart
Banaan met toffee is wat ons betreft een gouden combinatie! De inspiratie van dit recept hebben we van the Sugar-Free Baker en je raadt het al, er is geen suiker toegevoegd aan dit recept!
Ingrediënten
- 15° gram Sukrin FiberFin
- 135 gram Sukrin Kokosmeel
- 100° gram havermout
- 120 gram koude boter
- 40 gram Sukrin Gold
- 1/3 tl baking soda
- 3 tl melk
- 40-50 gram gesmolten boter
- 120 gram boter
- 220 gram Tagatesse
- 2 1/2 dl slagroom
- 2 el water
- 2 bananen
- 1 1/2 dl slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Vet een bakvorm in van ongeveer 24 cm.
- Begin met het maken van de bodem. Meng hiervoor het kokosmeel, de FiberFin, havermout en de koude boter met elkaar. En kneed tot een homogene massa.
- Voeg de Sukrin Gold toe en kneed verder.
- Giet de gesmolten boter eroverheen en meng goed met de rest.
- Druk het deeg in de bakvorm en verdeel deze gelijkmatig en plaats daarna een kwartiertje in de koelkast.
- Maak ondertussen de karamel. Dit doe je door de tagatesse in een pan met een dikke bodem te doen. Verwarm deze op medium vuur en voeg het water toe op het moment dat de tagatesse aan de bodem begint te plakken. Laat staan en roer niet totdat het een goudbruine karamelkleur heeft. Voeg de slagroom toe en voeg de boter pas toe wanneer de slagroom helemaal is opgenomen. Laat ongeveer 10 minuten koken, tot ingedikt.
- Plaats het bakblik met deeg in de oven terwijl de karamel aan het koken is. Haal deze uit de oven wanneer de korst goudbruin is.
- Als de karamel voldoende afgekoeld en ingedikt is, giet je deze over de bodem. Plaats daarna een paar uur in de koelkast om verder in te dikken en hard te worden.
- Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de laag karamel. Spuit er mooie toefjes overheen. En leg ter decoratie er nog een paar plakjes banaan overheen.
- Genieten maar!