Sukrin en diabetes

100% natuurlijke suikervervanger voor diabetici
✔ Bakmixen
✔ Meelproducten
✔ Suikervervangers
Zoetstoffen worden gebruikt als een vervanger van suiker. Ze geven net als suiker een zoete smaak, maar bevatten minder tot geen calorieën. Bovendien beïnvloeden zoetstoffen de bloedsuiker niet of nauwelijks, waardoor het gebruik ervan geschikt is voor mensen met diabetes. Hieronder introduceren wij graag onze suikervervanger Sukrin. Met Sukrin kunnen diabetici genieten van zoete producten, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun bloedsuikerspiegel.
Wat zijn zoetstoffen?
Zoetstoffen zijn suikervervangers. Sommige zoetstoffen worden in de fabriek gemaakt. Deze worden kunstmatige zoetstoffen genoemd. Andere zoetstoffen, zoals Sukrin, komen in de natuur voor en worden natuurlijke zoetstoffen genoemd. De zoetstof beïnvloedt de bloedsuiker niet en past daarom goed in een verantwoord eetpatroon bij diabetes. De veiligheid van zoetstoffen voor diabetici is bewezen.
De gezonde suikervervanger voor diabetici
Maak kennis met Sukrin - de gezonde suikervervanger voor diabetici. Sukrin is een 100% natuurlijk en caloriearm suiker alternatief op basis van erythritol. Het is een extensieve zoetstof, ook wel een polyol genoemd. Erythritol wordt verkregen door fermentatie van glucose door een gist. Dit type suiker komt van nature ook voor in onder andere peren, meloenen en champignons en bevatten geen kunstmatige componenten. Hierdoor is het een uitstekend alternatief voor zowel geraffineerde suiker als voor kunstmatige zoetstoffen.
Sukrin smaakt en ziet eruit als suiker en bevat 0 calorieën. Erythritol is de enige polyol die 0 calorieën per gram levert. De zoetstof beïnvloedt de bloedsuiker nauwelijks of niet en zijn zeer geschikt voor mensen met diabetes.
Met Sukrin producten kan je verantwoord en optimaal genieten van zoete smaken, zonder je zorgen te maken over je bloedsuikerspiegel of calorie inname. Onze producten verzekeren je van een heerlijke smaak zonder de nadelen van geraffineerde suikers. Naast suikervervangers bieden we ook diverse glutenvrije en koolhydraatarme chocolade, bakmixen en meelproducten aan. Geniet van onze overheerlijke recepten voor diabetici en lees hier meer over bakken zonder suiker met recepten en tips voor diabetici.

Gebruik Sukrin voor het bakken, sticks voor in koffie of thee, siroop voor op pannenkoeken of icing als topping voor een heerlijke zoete smaak zonder calorieën.

De verschillende glutenvrije bakmixen voor brood, cake of chocoladetaart zijn binnen een handomdraai te bereiden. De bakmixen vormen de perfecte basis voor elk baksel.

Heerlijk bakken met onze veelzijdige meelproducten: amandelmeel, kokosmeel, sesammeel, zonnebloemmeel of fiberfin. Glutenvrij en laag in koolhydraten.
Wat zijn de voordelen van Sukrin?
- - 0 calorieën per gram
- - 100% natuurlijk product
- - veilig voor mensen met diabetes
- - smaakt en ziet eruit als suiker
- - geen rare nasmaak
- - tandvriendelijk
Recepten voor diabetici

Deze luchtige suikerarme kaneelbroodjes zijn perfect voor op ieder moment van de dag.

Kokos en chocolade, de gouden combinatie van een klassieke Bounty. Maar dan een stuk gezonder.
Bekijk recepten voor diabetici
Is het gebruik van Sukrin veilig?
Het gebruik van erythritol (E968) is gecontroleerd en veilig verklaard door de European Food and Safety Authority. Net als voor alle andere voeding geldt dat er rekening gehouden moet worden met de Aanvaardbare Dagelijkse Inname. Erythritol kan namelijk diarree veroorzaken bij overmatig gebruik.
Erythritol is een suikeralcohol dat, in tegenstelling tot andere suikeralcoholen (sorbitol, mannitol, xylitol, maltitol en isomalt) goed wordt opgenomen in de dunne darm. Het lichaam neemt de zoetstof op, maar breekt het niet af, waardoor het onveranderd wordt uitgescheiden. Hierdoor heeft het ook geen effect op ons bloedsuikerspiegel. Het gebruik van Sukrin voor diabetici is dus volledig veilig.
Is het gebruik van Sukrin gezond?
Onze natuurlijke producten bevatten geen suiker en bevatten weinig calorieën. Hierdoor kunnen diabetici zorgeloos genieten van onze producten. Bovendien zijn onze producten geheel glutenvrij en geschikt voor verschillende diëten zoals een suikervrij dieet, glutenvrij dieet, proteïne dieet of koolhydraatarm dieet.
Volgens het Diabetes Fonds is uit onderzoek gebleken dat mensen die producten met zoetstoffen nemen, minder calorieën binnenkrijgen dan wanneer mensen producten met suiker eten en drinken.
3 tips voor het verminderen van suiker
- 1. Drink thee en koffie met een zoetje of zonder suiker. Gebruik bijvoorbeeld de Sukrin:1 sticks. Deze handige sticks zijn ook ideaal om mee te nemen of altijd in je tas te hebben.
- 2. Lees de voedingsetiketten. De ingrediënten op etiketten staan altijd op volgorde genoemd, waarbij het eerstgenoemde ingrediënt het meest aanwezig is in het product. Ook bestaan er verschillende benamingen voor suiker zoals dextrose en glucose.
- 3. Bereid je eigen eten als je er zeker van wil zijn dat er geen suikers in je eten verborgen zijn. Bekijk ook onze suikervrije recepten zonder geraffineerde suikers voor lekkere en gezondere baksels!
Veelgestelde vragen over diabetes
Wat is diabetes?
Diabetes is een ziekte die ongeveer 1 op de 14 Nederlanders heeft. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Bij diabetes is het lichaam niet meer in staat om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. Dit komt doordat het lichaam te weinig insuline heeft, insuline afstoot of het lichaam geen insuline meer aanmaakt. Insuline is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt.
Diabetes type 2
Mensen hebben een hogere kans op diabetes type 2 wanneer dit vaker in de familie voorkomt, bij overgewicht of onvoldoende beweging. Een ongezonde levensstijl hoeft niet de enige reden te zijn. Er zijn ook mensen die gezond leven en toch diabetes type 2 krijgen. De behandeling van deze type diabetes is vooral gezond eten, voldoende bewegen en vaak ook het nemen van medicijnen voor bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol.
Diabetes type 1
Diabetes type 1 begint met een aanleg voor deze vorm van diabetes. Dit kan ook voorkomen wanneer er geen diabetes in de familie voorkomt. Bij dit type diabetes raken de cellen die insuline aanmaken uit evenwicht. Hierdoor valt het afweersysteem de cellen aan die insuline aanmaken. Mensen met diabetes type 1 moeten dagelijks hun bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen.
Hoe voorkom ik diabetes?
Wanneer je de ziekte diabetes hebt, is het vaak het geval dat je hier voor altijd mee zal lopen. Bij diabetes type 1 kom je er helaas nooit van af. Bij diabetes type 2 is er mogelijkheid om er van af te komen of je kunt het risico verkleinen door je levensstijl aan te passen.
- Genoeg bewegen: Het is belangrijk om in beweging te blijven wanneer je diabetes hebt. Het liefst een halfuur per dag. Dit kan door te wandelen, fietsen of sporten. Door beweging blijft je bloedsuikerspiegel stabieler.
- Gezond eten en drinken: Op je eten letten is altijd een goed idee. Wanneer je diabetes hebt, is dit helemaal van belang. Eet gevarieerd en niet te veel. Snoep zo weinig mogelijk en ga voor suikervrije producten. Kies voor groente. fruit, volkoren producten en magere melk en mager vlees. Gebruik bij het bakken verzadigde natuurlijke vetten en olie als olijfolie en kokosolie.
- Stop met roken: Heb je diabetes en rook je? Stop er dan meteen mee. Roken is niet alleen ongezond, uit onderzoek is ook gebleken dat roken de kans op diabetes type 2 vergroot met wel 40%.
- Gezond gewicht: Bij overgewicht reageert het lichaam minder snel en makkelijk op insuline. Het is daarom belangrijk om op gewicht te komen zodat je lichaam makkelijker insuline opneemt.