Voordelen van Sukrin suikervervangers

Tegenwoordig zitten onze voedingsmiddelen vol met geraffineerde suikers. Er zijn veel verschillende suikervervangers op de markt. Alternatieve suikers zijn een stuk gezonder dan gewone suiker. De beste suikervervanger vinden wij natuurlijk Sukrin.

Bij Sukrin zijn wij zeer gedreven om iedereen te helpen een gezondere levensstijl te bereiken. Al onze producten zijn zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk.

Sukrin heeft een gevarieerd aanbod in 100% natuurlijke en caloriearme suikeralternatieven. Naast suikervervangers biedt Sukrin ook diverse glutenvrije en koolhydraatarme brood- en bakmixen aan en allerlei soorten vetarme meelproducten.

Ontdek hier alle voordelen van de suikervervanger erythritol.


Wat zijn de voordelen van Sukrin?

- 0 calorieën per gram
- 100% natuurlijk product
- veilig voor mensen met diabetes
- smaakt en ziet eruit als suiker
- tandvriendelijk


Wat is Sukrin?

Het merk Sukrin is opgericht in 2007 door het Noorse bedrijf Funksjonell Mat AS. Sukrin produceert een grote variëteit aan natuurlijke en calorievrije suikeralternatieven op basis van erythritol. Het is een stof die van nature voorkomt in onder andere peren, meloenen en champignons.


Wat is erythritol?

Erythritol is een natuurlijk product (suikeralcohol) en staat ook wel bekend als polyol. Erythritol wordt verkregen door fermentatie van glucose door een gist. Het valt onder de groep niet-intensieve zoetstoffen en is 100% natuurlijk. In tegenstelling tot intensieve zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose ondergaat erythritol geen chemische processen en kent deze suikervervanger geen nare bijwerkingen. Het heeft het e-nummer E968 en is niet schadelijk voor de gezondheid. Deze natuurlijke zoetstof is bovendien veilig verklaard door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Erythritol kan veilig worden gebruikt in voedingswaren.

Erythritol levert geen energie voor het lichaam, je krijgt hiermee dus geen calorieën binnen. Dit komt doordat het grotendeels door het bloed wordt opgenomen en daarna via de urine wordt uitgescheiden.

In tegenstelling tot de meeste zoetstoffen, zien de suikervervangers van Sukrin er hetzelfde uit als bruine of witte suiker. Het is een zeer geschikte vervanger van suiker. Bovendien hebben ze dezelfde smaak als suiker en kunnen ze ook in dezelfde hoeveelheden worden gebruikt. Sukrin kan dus gebruikt worden in plaats van kristalsuiker voor in de thee of koffie, maar het is ook zeer geschikt om mee te bakken.


Zijn suikervervangers schadelijk of ongezond?

Er zijn geen wetenschappelijke nadelen van Erythritol bekend. Sukrin suikervervanger is een natuurlijk product zonder nare bijwerkingen. Overmatig gebruik kan echter wel een laxerende werking hebben. Sukrin producten bevatten geen kunstmatige componenten.


Is Sukrin toegestaan tijdens een dieet?

Sukrin is geschikt voor mensen die bewuster en gezonder willen eten of bijvoorbeeld voor mensen die bezig zijn met een dieet en hier toch graag een zoete smaak aan willen toevoegen. Doordat de suikervervangers geen koolhydraten bevatten, zijn deze zeer geschikt tijdens een koolhydraatarm dieet en het proteïne dieet. De verschillende soorten meel die Sukrin aanbiedt, bevatten veel eiwitten, wat de producten geschikt maakt voor een eiwitrijk dieet. Sukrin is overigens ook een uitkomst voor mensen die geen dieet volgen, maar gewoon gezond willen eten met minder suiker.


Is Sukrin geschikt voor diabeten?

Sukrin kun je veilig consumeren wanneer je diabetes hebt. Sukrin wordt opgenomen in de dunne darm waardoor het onveranderd weer wordt uitgescheiden. Sukrin en diabetes gaan goed samen omdat het geen effect heeft op de bloedsuikerspiegel, in tegenstelling tot suiker. Dit maakt de suikervervanger zeer geschikt voor diabetespatiënten.


Is Sukrin schadelijk voor het gebit?

Een ander voordeel ten opzichte van suiker, is dat Sukrin tandvriendelijk is. Sukrin beschermt je gebit juist tegen gaatjes door de groei van bacteriën in je mond te remmen.


Hoe smaakt Sukrin?

Sukrin smaakt iets minder zoet dan gewone suiker en geeft geen nasmaak. Je kunt er goed mee bakken omdat de smaak niet bitter wordt. Ook heeft het dezelfde structuur als geraffineerde suiker. Onze suikervervanger bezit 75% zoetkracht ten opzichte van gewone kristalsuiker. 100 gram gewone suiker staat ongeveer gelijk aan 125 gram Sukrin.


Kun je bakken met suikervervangers?

Naast suikervervangers biedt Sukrin ook een heel scala aan brood- en bakmixen aan. Hierdoor kun je verantwoord en suikervrij bakken. Een groot voordeel hierbij is dat Sukrin baksels smaakt als gewone suiker. Het geeft geen nasmaak. Hierdoor krijg je nagenoeg hetzelfde eindresultaat als wanneer je suiker zou gebruiken, alleen dan een stuk gezonder. Wanneer je glutenvrij meel wilt gebruiken met meer eiwit, kun je gebruik maken van de verschillende soorten meel zoals onze pindameel, sesammeel, kokosmeel of amandelmeel. Bekijk onze recepten!


Waar koop ik Sukrin?

Sukrin producten koop je gemakkelijk via onze officiële webshop. Ook zijn onze producten verkrijgbaar bij verschillende Sukrin verkooppunten. Ons assortiment bestaat uit diverse suikeralternatieven zoals suikervervangers, meelproducten en bakmixen. Bestel vandaag nog en ontdek alle voordelen van Sukrin suikervervangers!

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikervrije recepten!

Geniet van heerlijke suikervrije en natuurlijke gerechten en baksels!

  • ✔ Direct te downloaden als PDF
  • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
  • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
  • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Nu Downloaden