Dit recept van blogster Anne van Fannetiek moesten we gewoon met je delen! Want ook wij zijn dol op pindakaas en smeren dit te pas en te onpas op onze koekjes, crackers of cakejes. En nu dus verwerkt in deze zalige blondies! Je maakt dit suikerarme recept voor blondies met de cakemix van Sukrin en daardoor zijn ze super laag in calorieën en super zalig! De blondies hoeven maar 15 minuten in de oven en zijn daarmee het ideale baksel voor wanneer je niet zo veel tijd hebt!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat pinda, gluten, sesam en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Universele bakmix
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 130 kcal
- Eiwit: 7,1 gram
- Koolhydraten: 5,3 gram
- waarvan suiker: 0,8 gram
- Vet: 8 gram
TIP! Je kunt de pindakaas ook vervangen door pindameel en wat extra water! Dan maak je dit gerecht nog gezonder!
Recept & Fotografie: Fannetiek
Blondies met pindakaas
Ingrediënten
- 40 gram pindakaas
- 20 gram havermeel
- 45 gram Sukrin cakemix
- 100 ml eiwit (dit zijn ongeveer 3 eieren)
- 30 ml lauw warm water
- 2 ml vanille essence
- 3 ml zoetstof
- 2 gram bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de pindakaas met het lauwwarme water en voeg de eiwitten toe. Klop tot alles goed gemengd is.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe. En mix tot je een mooi egaal beslag hebt.
- Vet een bakvorm in met bakspray, olie of bekleed met bakpapier.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak in 15 minuten gaar. Iedere oven is anders en aangezien dit recept niet zo lang nodig heeft, is het slim om het goed in de gaten te houden.
- Heerlijk warm te eten, maar ook zalig als ze zijn afgekoeld!