Scrambled eggs zonder eggs. Het bestaat! En het is nog lekker ook, megalekker zelfs. Maak eenvoudig vezelrijk brood met scrambled tofu. En met gezonde lekkere veggies erbij! Heerlijk! In het onderstaande recept lees je hoe je het zelf kunt maken.
Met dit gezonde recept steel je sowieso de blits. Vezelrijk brood met scrambled tofu is hot! Heerlijk als lunch of als lichte maaltijd. Terwijl het brood in de oven zit, kun je gerust even wat andere dingen doen zoals een boekje lezen of tv kijken. In principe is het gerecht zo gemaakt. Appeltje eitje, zonder ei dan maar met tofu!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, ketodieet, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat sesam en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Fiberbrod
Porties: 3
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 410 kcal
- Eiwit: 14,5 gram
- Vet: 31,3 gram
- Koolhydraten: 11,3 gram
- Waarvan suiker: 8,3 gram
Zin in een zoete gezonde snack? Maak dan deze knapperige suikervrije kruidnoten.

Vezelrijk brood met scrambled tofu
Ingrediënten
- Sukrin Fiberbrod
- 1/2 pak tofu (uitgelekt in keukenpapier)
- 1/2 blikje mais uitgelekt
- 1/2 avocado
- 1 handje spinazie
- een stuk of 8 cherrytomaatjes
- 1/2 zoete puntpaprika
- snufje kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnzaad of komijnpoeder
- 1 el sojasaus
- 1 el olijfolie
- 2 el (vegan) mayonaise zonder toegevoegde suiker (sla dit over als je helemaal suikervrij eet)
- handje ongebrande, ongezouten amandelen
- peper en zout
Instructies
- Maak het brood zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Wanneer het brood afgekoeld is, begin je met het maken van de scrambled tofu.
- Laat de tofu uitlekken in keukenpapier of een theedoek.
- Laat de mais uitlekken, snijd de halve avocado in plakken, halveer de cherrytomaten en snijd de zoete puntpaprika in reepjes.
- Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
- Verkruimel de tofu boven de pan en voeg de paprikapoeder, sojasaus en komijnpoeder toe.
- Voeg vervolgens de zoete puntpaprika en spinazie toe. Blijf goed omscheppen zodat het wel scrambled blijft.
- Verhit ondertussen een andere koekenpan en rooster hierin de amandelen voor twee voor drie minuten.
- Voeg vervolgens de cherry tomaten, peper en zout toe en bak dit kort mee.
- Zet het vuur van beide pannen uit en snijd het brood in plakken.
- Hak de amandelen in grove stukken.
- Smeer de mayonaise op een snee brood (tenzij je volledig suikervrij eet, sla dit dan over) en leg de plakjes avocado erop.
- Voeg vervolgens de scrambled tofu toe.
- Besprenkel tenslotte met de geroosterde amandelen, de mais en eventueel met nog wat kruiden naar keuze.