Ook zo dol op chocolade? Onze ambassadeur Anne van Annabella’s heeft deze heerlijke suikervrije chocoladetaart gemaakt! Bij deze chocolade taart wordt er gebruik gemaakt van de Sukrin Chocolade cakemix als basis. Deze chocolade cake mix bevat helemaal geen suikers! Ideaal om jouw favoriete chocolade cake of taart mee te maken dus! Om de botercrème zoeter te maken zonder suiker toe te voegen, heeft ze Sukrin Icing gebruikt in deze suikervrije chocoladetaart! Met onze chocolade cake mix kun je er ook voor kiezen om een heerlijke red velvet cake te maken. Bekijk hier het recept voor de red velvet cake!
Voor dit recept heb je 2 bakvormen nodig van 12 centimeter. Heb je maar één bakvorm? Bak de cakes dan een voor een.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikervrij, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, sesam en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Chocolade cakemix en Sukrin Icing
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 311 kcal
- Eiwit: 5,9 gram
- Koolhydraten: 5,3 gram
- waarvan suiker: 0,2 gram
- Vet: 29 gram
Wil je liever een cake zonder chocolade maken? Probeer dan eens deze makkelijke en snelle kokoscake!
Suikervrije chocoladetaart
Equipment
- 2 bakvormen nodig van 12 centimeter.
Ingrediënten
Chocolade cake
- 1 mix Sukrin Chocolade cakemix
- 300 ml water
- 3 eieren
- 100 ml zonnebloem olie
- 200 gram ongezouten roomboter
- 250 gram Sukrin Icing
- 50 gram cacaopoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet de springvormen (12 cm) in met roomboter of olie
- Doe de Sukrin Chocolade cakemix in een grote kom en voeg het water, de eieren en de olie toe. Mix dit met een garde goed door
- Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen
- Bak de chocoladecake gaar in 20 tot 25 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen
- Maak de botercrème door in een ruime kom de ongezouten roomboter luchtig te kloppen. Doe dit ongeveer 10 minuten, totdat de boter geheel wit kleurt
- Voeg lepel voor lepel de Sukrin Icing toe en blijf goed mixen
- Voeg als laatste de cacaopoeder toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand
- Snijd allebei de cakes door midden zodat je 4 lagen krijgt
- Vul een spuitzak met de botercrème en maak toefjes tussen de lagen in
- Top eventueel af met suikervrije chocolade saus en vers fruit naar keuze (let op, na toevoeging van fruit is de cake niet meer suikervrij)