Ben je bezig met een gezonde leefstijl? Dan past die heerlijke populaire koffiecake van Starbucks hier niet tussen. Vind jij hem wel zo lekker? Maak dan eens deze koolhydraatarme cake variant die perfect past als koolhydraatarme snack, binnen een koolhydraatarme leefstijl. Angela van ClubSlank dook de keuken in en dit recept moeten wij uiteraard met jou delen.
Koolhydraatarme cake recept
Ben je op zoek naar een recept voor een koolhydraatarme cake met een crunchy bite? Lees dan vooral verder! Dit recept voor een verantwoorde cake met pecannoten die past binnen jouw koolhydraatarme leefstijl is heerlijk voor bij een kopje koffie of thee, of gewoon als nagerecht natuurlijk. Het recept bevat slechts 2,3 gram toegevoegde suikers en kan daarmee bestempeld worden als een suikerarme cake. Ideaal als jij minder suikers binnen wil krijgen! Het recept is geïnspireerd op de populaire koffiecake van populaire koffiezaak Starbucks, maar dan een stuk gezonder in de voedingswaarden. Heb jij onze Sukrin+, Sukrin Amandelmeel en Sukrin Icing (optioneel) in huis? Dan kun je direct aan de slag gaan met dit overheerlijke recept! Wat betreft bakaccessoires heb je het volgende nodig om dit recept te maken: 1 grote kom, 2 kleine kommetjes, een spatel, een handmixer, een cakevorm en bakpapier. Veel bak plezier gewenst!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: melk, noten, ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaratie van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Icing (optioneel)
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 275 kcal
- Eiwit: 28,4 gram
- Koolhydraten: 18,3 gram
- Waarvan suiker: 2,3 gram
- Waarvan polyolen: 13,3 gram
- Netto koolhydraten: 5 gram
- Vet: 20,7 gram
Benieuwd wat je nog meer met onze amandelmeel kunt maken? Bekijk hier alle Sukrin amandelmeel recepten. Op zoek naar andere recepten van ClubSlank? Bekijk hier alle koolhydraatarme ClubSlank recepten!

Koolhydraatarme cake met koffiesmaak en pecannoten
Benodigdheden
- 1 grote kom
- 2 kleine kommetjes
- Spatel
- Een handmixer
- Cakevorm
- Bakpapier
Ingrediënten
Ingrediënten cake
- 90 gram Sukrin+
- 3 eieren (large, op kamertemperatuur)
- 1 theelepel vanille extract
- 135 ml ongezoete amandelmelk (op kamertemperatuur)
- 120 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
- 70 gram zure room
- 30 gram kokosmeel
- 200 gram Sukrin Amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Ingrediënten binnenlaag
- 2,5 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels Sukrin+
Ingrediënten crumble
- 80 gram pecannoten
- 55 gram Sukrin Amandelmeel
- 50 gram Sukrin+
- 2,5 eetlepels kaneel
- 2,5 eetlepels ongezouten roomboter (gesmolten)
- Sukrin Icing optioneel
Instructies
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje, of in de magnetron.
- Doe de 3 eieren in een grote kom samen met de vanille extract, Sukrin+, gesmolten boter, ongezoete amandelmelk en zure room. Mix alles goed door elkaar met een handmixer.
- Voeg nu de kokosmeel, Sukrin Amandelmeel, snufje zout en bakpoeder toe en meng opnieuw alles goed door elkaar.
- Vul het cakeblik voor de helft met het beslag.
- Voor de binnenlaag: pak een klein kommetje en doe daarin de kaneel en Sukrin+. Meng het goed door elkaar. Verdeel het laagje over het cakebeslag (het beslag in de cakevorm). Doe nu het overige beslag in het cakeblik.
- Hak de pecannoten klein.
- Smelt opnieuw 2,5 eetlepel ongezouten roomboter.
- Meng voor de crumble de pecannoten, Sukrin+, kaneel, Sukrin Amandelmeel, en roomboter door elkaar.
- Verdeel de crumble gelijkmatig over het beslag.
- Doe de cake voor 55 minuten in de oven.
- Mocht de cake binnen de baktijd aan de bovenkant erg bruin worden, bedek de cake dan losjes met een bakpapiertje of aluminiumfolie. Check na 55 minuten of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
- Laat de cake goed afkoelen
- Optioneel: Bestuif de cake met wat Sukrin Icing.