Het is bijna Kerstmis en wat mag er uiteraard niet ontbreken bij de Kerst brunch? De kerststol natuurlijk! Wie is er niet dol op? Maar helaas zitten kerststollen uit de supermarkt vol met suikers.
Glutenvrije en eiwitrijke kerststol
Tijdens de Kerst eten we vaak al ongezond genoeg, dus daarom heeft Oanh van Oanh’s Kitchen deze glutenvrije en eiwitrijke kerststol gemaakt. Deze kerststol bevat maar liefst 80% minder suiker dan een normale kerststol! Hou je niet zo van rozijnen? Dan kun je deze ook vervangen door rood fruit of nog wat extra noten. Deze glutenvrije en eiwitrijke kerststol smaakt nóg lekkerder met een beetje boter.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, ketodieet, eiwitrijk, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel en pecan), melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Amandelmeel, Sukrin Icing en Sukrin+
Porties: 16
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 196 kcal
- Eiwit: 16,3 gram
- Koolhydraten: 4,5 gram
- waarvan suiker: 3,4 gram
- Vet: 11,6 gram
Wil je graag iets bakken voor Kerstmis maar is een kerststol niet helemaal je ding? Probeer dan eens deze suikerarme gingerbreadkoekjes!
Glutenvrije en eiwitrijke kerststol
Ingrediënten
Spijs
- 100 gram amandelmeel
- 1 ei
- 1 tl citroenschil
- 10 gram Sukrin+
Deeg
- 70 gram roomboter
- 5 eieren
- 300 gram amandelmeel
- 120 gram Griekse yoghurt
- 3 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 el kaneel
- 30 gram Sukrin Icing
- 30 gram pecannoten
- 30 gram amandelen
- 25 gram rozijnen
Garnering
- Amandelschaafsel
- Sukrin Icing
Instructies
- Maak de spijs door alle ingrediënten voor de spijs te mengen. Maak er een lange rol van, wikkel het in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter en klop de eieren luchtig met een mixer.
- Doe de rest van de ingrediënten voor het deeg bij de geklopte eieren en voeg als laatst de gesmolten boter toe.
- Haal de spijs uit de koelkast.
- Verdeel het deeg in vier stukken. Maak van twee stukken deeg een kerststol vorm en leg de helft van de rol spijs er bovenop.
- Leg het andere stuk deeg eroverheen en maak er een mooie kerststol vorm van. Herhaal dit bij de tweede kerststol.
- Garneer de kerststollen met amandelschaafsel en bak de kerststollen 45 minuten in de oven.
- Laat ze eventjes afkoelen en strooi er tot slot Sukrin Icing over.