Maak deze chiapudding de avond van te voren, zodat je de volgende ochtend een heerlijk en snel ontbijt hebt! Als je ze in kleine weckpotjes maakt, kun je ze ook onderweg naar je werk in bijvoorbeeld de trein opeten. Of neem een chiapudding mee naar werk en laat je collega’s zien hoe lekker suikervrij en gezond eten kan zijn! Volg onderstaande stappen voor het perfecte recept voor chiapudding en verwen jezelf iedere dag met deze gezonde lekkernij!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikervrij, vegetarisch, veganistisch, ketodieet, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin icing
Porties: 2
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 122 kcal
- Eiwit: 5,2 gram
- Koolhydraten: 4,1 gram
- waarvan suiker: 1 gram
- Vet: 7,9 gram
TIP! Wij vinden dit recept erg lekker met een laagje kefir yoghurt!
Foto: Antoinette Fargerike Verden
Chiapudding
Maak deze chiapudding de avond van tevoren, zodat je de volgende ochtend een heerlijk en snel ontbijt hebt! Als je ze in kleine weckpotjes maakt, kun je ze ook onderweg naar je werk in bijvoorbeeld de trein opeten.
Ingrediënten
- 40 gram chiazaadjes
- 300 ml amandelmelk, kan je hier niet tegen gebruik dan andere melk zoals sojamelk, havermelk of gewoon koemelk!
- 1 el Sukrin poedersuiker + 2 el Sukrin poedersuiker voor de topping
- 40 gram bevroren frambozen
- vanille extract
Instructies
- Doe de bevroren frambozen in een magnetron bestendig kommetje en voeg de 2 eetlepels Sukrin Icing toe.
- Plaats voor 30 tot 60 seconden in de magnetron en meng de zacht geworden frambozen goed met de Sukrin Icing. Zitten er nog harde stukjes in? Plaats dan nog een keer in de magnetron. Roer totdat je een gladde saus hebt.
- Meng nu het chiazaad met je frambozensaus, de amandelmelk en de vanille essence heel erg goed. Je kunt dit het gemakkelijkste doen door dit in een potje te doen die goed af te sluiten is en het geheel goed te schudden.
- Plaats ongeveer 10 minuutjes in de vriezer, schud daarna nog een keer heel erg goed (flink roeren mag ook!) en plaats in de koelkast. Wij maken dit de avond van tevoren zodat het een nacht kan rusten, dit hoeft niet, maar laat minimaal 4 uur in de koelkast staan.
- Haal de potjes met chiapudding uit de koelkast en maak af met wat yoghurt gemengd met Sukrin Icing en leg er nog wat (verse) framboosjes op en eventueel wat muntblaadjes.