Ben jij ook zo dol op chocolate chip cookies? Dan hebben wij goed nieuws! Want met dit recept maak je 12 heerlijke koekjes die ongeveer 50% minder calorieën en 63% minder koolhydraten bevatten dan gewone chocolate chip cookies! Sukrin Gold is het ideale product om mee te bakken wanneer je geen suiker wilt toevoegen, zonder dat je inlevert aan smaak of structuur. Met dit recept maak je zo’n 12 koekjes die je zonder schuldgevoel mag verorberen. Ze zijn heerlijk als tussendoortje voor jezelf of naschoolse snack voor de kinderen.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk, noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandel meel, Sukrin Gold, Sukrin Chocolade
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 161 kcal
- Eiwit: 8,6 gram
- Koolhydraten: 2,8 gram
- waarvan suiker: 2,1 gram
- Vet: 12,1 gram
Ben je een fan van Sukrin Gold en wil je met dit heerlijke ingrediënt nog meer hartige snacks maken? Maak dan eens sticky stroopwafels of bekijk hier welke recepten je allemaal kunt maken met Sukrin Gold.
Suikervrije chocolate chip cookies!
Ingrediënten
- 175 gram Sukrin Gold
- 175 gram Sukrin Amandelmeel
- 110 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram Sukrin chocolade
- mespuntje zout
- 1 tl zuiveringszout
- 1 ei
Instructies
- Doe de Amandelmeel samen met het snufje zout in een grote kom.
- Meng de Sukrin Gold met de boter tot een romig geheel.
- Voeg het ei toe aan het boterbeslag en voeg beetje bij beetje ook de Sukrin Amandelmeel toe.
- Breek de Sukrin melkchocolade in kleine stukjes en voeg deze aan het beslag toe.
- Rol van het beslag een grote staaf en leg deze ongeveer 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snij van de staaf plakjes van ongeveer 2 cm dik en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit.
- Bak in ongeveer 9-11 minuten gaar.
- Plaats de koekjes op een rek, zodat ze goed kunnen afkoelen.
- Smullen maar!