De lente is begonnen! Dit betekent dat Pasen voor de deur staat. Heb jij al enig idee wat voor lekkers jij allemaal gaat maken? We delen graag alvast wat inspiratie voor heerlijke paasrecepten met jou. Aanschouw deze heerlijke paastaart á la Tisha: een no bake chocolade cheesecake!
Paasrecepten
Op internet vind je verschillende paasrecepten, echter bevatten deze recepten vaak boordevol suikers en vele koolhydraten. Chocolade is een onderdeel van veel paasrecepten maar dit is vaak niet bepaald gezond. Maar wist je dat je met onze chocoladeproducten verantwoorde paasrecepten kunt maken? Onze chocolade bevatten namelijk een stuk minder koolhydraten en suikers per chocoladereep.
Chocolade paastaart
Tisha dook de keuken in en maakte binnen no time deze heerlijke chocolade paastaart. Met dit recept heb je weinig (voor)bereidingstijd nodig om dit heerlijkheidje op tafel te zetten tijdens Pasen. Ze ging aan de weer met een reeks van onze producten, hierdoor bevat 1 portie slechts 9 gram netto koolhydraten!
Geschikt voor diabetici: ja, bevat minder dan 15 gram koolhydraten per portie
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk dieet, dieet laag in koolhydraten en keto dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), melk, lactose. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Amandelmeel, FiberFin, Sukrin Karamelsiroop, Sukrin Icing, Sukrin Melkchocolade en Sukrin.
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 293 kcal
- Eiwit: 18,9 gram
- Koolhydraten: 25,4 gram
- Waarvan polyolen: 16,4 gram
- Waarvan suiker: 5,4 gram
- Netto koolhydraten: 9 gram
- Vet: 17,5 gram
Ben je benieuwd naar nog meer recepten van Tisha? Bekijk Tisha’s gezonde bakrecepten!
Paastaart maken
Benodigdheden
- 2 Grote diepe kommen
- Magnetron
- 1 Springvorm van ca. 23 cm
- Mixer
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram Amandelmeel
- 25 gram FiberFin
- 50 gram cacaopoeder
- 50 gram Sukrin
- 25 gram ongezouten boter
- 50 gram appelmoes zonder suiker
- 1 theelepel vanille extract
Vulling
- 400 gram zuivelspread ligt
- 100 gram Sukrin Melkchocolade
- 50 gram Sukrin Icing
- 30 gram Sukrin Karamelsiroop
- 1 theelepel vanille extract
Topping
- Bijvoorbeeld paaseitjes
Instructies
- Meng het Amandelmeel en de FiberFin in een grote diepe kom. Doe er de Sukrin en cacao poeder bij.
- Smelt de boter kort in de magnetron en meng het met de appelmoes en het vanille extract.
- Voeg het bij het meel en meng onder elkaar. Het resultaat is een plakkerige, kruimelige en niet droge massa.
- Neem een springvorm van ca. 23 cm en gebruik bakpapier als beschermlaag.
- Schep de massa voor de bodem in de springvorm en duw het goed aan. De achterkant van een lepel kan je hierbij goed helpen.
- Maak nu de vulling klaar: neem opnieuw een diepe mengkom en breng de cream cheese samen met de Sukrin Icing en Sukrin Karamelsiroop. Gebruik een mixer om de roomkaas op te kloppen. Smelt ondertussen de Sukrin Melkchocolade in de magnetron op een laag wattage. Het kan helpen om een beetje melk toe te voegen om te voorkomen dat de chocolade verbrand raakt.
- Laat de chocolade even afkoelen terwijl je de roomkaas opklopt op een laag tot gemiddeld tempo (zet de mixer dus niet op power maar doe het gelijkmatig).
- Voeg de chocolade toe en mix nog even door samen met het vanille extract.
- Schep de roomkaaslaag op de bodem en verdeel gelijkmatig.
- Zet voor minstens 2 uur in de koelkast.
- Kies daarna je topping en serveer!