Ga terug
suikervrije-chocoladetaart-recept

Suikervrije chocoladetaart

Recept afdrukken
Ook zo dol op chocolade? Onze ambassadeur Anne van Annabella’s heeft deze heerlijke suikervrije chocoladetaart gemaakt! Bij deze chocolade taart wordt er gebruik gemaakt van de Sukrin Bakmix als basis. Deze bakmix bevat helemaal geen suikers! Ideaal om jouw favoriete chocolade cake of taart mee te maken dus.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Diet Diabetic, Vegetarian
Trefwoord suikervrije chocolade taart
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 porties
calorieën 437
Auteur Sukrin

Benodigdheden

  • 2 bakvormen met een diameter van 12 centimeter

Ingrediënten

Chocolade cake

Topping

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram Sukrin Icing
  • 50 gram cacaopoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet de springvormen (12 cm) in met roomboter of olie
  • Voeg de Sukrin Bakmix in een grote kom en voeg 30 gram cacaopoeder, 45 gram Sukrin Gold, 150 ml water, 4 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Mix dit met een garde goed door
  • Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen
  • Bak de chocoladecake gaar in 20 tot 25 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen
  • Maak de botercrème door in een ruime kom de ongezouten roomboter luchtig te kloppen. Doe dit ongeveer 10 minuten, totdat de boter geheel wit kleurt
  • Voeg lepel voor lepel de Sukrin Icing toe en blijf goed mixen
  • Voeg als laatste de cacaopoeder toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand
  • Snijd allebei de cakes door midden zodat je 4 lagen krijgt
  • Vul een spuitzak met de botercrème en maak toefjes tussen de lagen in
  • Top eventueel af met suikervrije chocolade saus en vers fruit naar keuze (let op, na toevoeging van fruit is de cake niet meer suikervrij)