Ga terug
Suikervrije chocolade taart - Annabellas - Sukrin Suikervervangers

Suikervrije chocoladetaart

Recept afdrukken
Een heerlijke chocolade taart zonder suiker! Wie wil dat nou niet?
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Diet Diabetic, Vegetarian
Trefwoord suikervrije chocolade taart
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Porties 12
calorieën 311

Equipment

  • 2 bakvormen nodig van 12 centimeter.

Ingrediënten

Chocolade cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram Sukrin Icing
  • 50 gram cacaopoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet de springvormen (12 cm) in met roomboter of olie
  • Doe de Sukrin Chocolade cakemix in een grote kom en voeg het water, de eieren en de olie toe. Mix dit met een garde goed door
  • Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen
  • Bak de chocoladecake gaar in 20 tot 25 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen
  • Maak de botercrème door in een ruime kom de ongezouten roomboter luchtig te kloppen. Doe dit ongeveer 10 minuten, totdat de boter geheel wit kleurt
  • Voeg lepel voor lepel de Sukrin Icing toe en blijf goed mixen
  • Voeg als laatste de cacaopoeder toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand
  • Snijd allebei de cakes door midden zodat je 4 lagen krijgt
  • Vul een spuitzak met de botercrème en maak toefjes tussen de lagen in
  • Top eventueel af met suikervrije chocolade saus en vers fruit naar keuze (let op, na toevoeging van fruit is de cake niet meer suikervrij)