Alweer een heerlijk recept van Monique van der Vloed van Meukvrij met Monique. Deze bijzondere koeken zijn hartig en zoet tegelijk. Verras jezelf en anderen met deze bijzondere kruidige koeken!
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord gezonde kruidige koeken, kruidige koeken met banaan bosui en havermout
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 10koeken
calorieën 225
Auteur Sukrin
Ingrediënten
2bananen
100gramhavermout
75gramlijnzaad
10gramchiazaad
15gramhennepzaad
1appel
3bosuitjes
150gramzonnebloempitten
1 1/2elSukrin Fiberfin
1flinke elSukrin+
1elCeylon kaneelpoeder
1tlspeculaaskruiden
rasp van een stukje gemberwortel.
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Week de havermout. Dit kan je het beste een avondje van tevoren doen!
Was de appel en snijd in stukken.
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en draai totdat je een gladde massa hebt.
Leg hoopjes van het beslag op je bakplaat en boetseer er kleine rondjes van.
Bak in ongeveer 35-40 minuten in het midden van de oven gaar. Controleer regelmatig of de koekjes niet te bruin worden.