Alweer een heerlijk recept van Monique van der Vloed van Meukvrij met Monique. Deze bijzondere koeken zijn hartig en zoet tegelijk. Verras jezelf en anderen met deze bijzondere kruidige koeken! De bosui in deze koeken in combinatie met de kruiden en banaan geeft een bijzondere twist. Heerlijk om mee te nemen naar je werk of bij een goede kop thee!
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Fiberfin, Sukrin+
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 225 kcal
- Eiwit: 6,6 gram
- Koolhydraten: 17,5 gram
- waarvan suiker: 6,2 gram
- Vet: 12,8 gram
TIP! Koekjes kun je het beste afkoelen op een rek. Zo kan de onderkant ook goed afkoelen!
Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
moniquevandervloed.nl
Kruidige koeken met banaan, bosui en havermout!
Ingrediënten
- 2 bananen
- 100 gram havermout
- 75 gram lijnzaad
- 10 gram chiazaad
- 15 gram hennepzaad
- 1 appel
- 3 bosuitjes
- 150 gram zonnebloempitten
- 1 1/2 el Sukrin Fiberfin
- 1 flinke el Sukrin+
- 1 el Ceylon kaneelpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- rasp van een stukje gemberwortel.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de havermout. Dit kan je het beste een avondje van tevoren doen!
- Was de appel en snijd in stukken.
- Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en draai totdat je een gladde massa hebt.
- Leg hoopjes van het beslag op je bakplaat en boetseer er kleine rondjes van.
- Bak in ongeveer 35-40 minuten in het midden van de oven gaar. Controleer regelmatig of de koekjes niet te bruin worden.
- Laat afkoelen.