Ga terug
kruidige koeken met banaan, bosui en havermout

Kruidige koeken met banaan, bosui en havermout!

Recept afdrukken
Alweer een heerlijk recept van Monique van der Vloed van Meukvrij met Monique. Deze bijzondere koeken zijn hartig en zoet tegelijk. Verras jezelf en anderen met deze bijzondere kruidige koeken!
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord gezonde kruidige koeken, kruidige koeken met banaan bosui en havermout
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 10 koeken
calorieën 225
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 100 gram havermout
  • 75 gram lijnzaad
  • 10 gram chiazaad
  • 15 gram hennepzaad
  • 1 appel
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram zonnebloempitten
  • 1 1/2 el Sukrin Fiberfin
  • 1 flinke el Sukrin+
  • 1 el Ceylon kaneelpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • rasp van een stukje gemberwortel.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Week de havermout. Dit kan je het beste een avondje van tevoren doen!
  • Was de appel en snijd in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en draai totdat je een gladde massa hebt.
  • Leg hoopjes van het beslag op je bakplaat en boetseer er kleine rondjes van.
  • Bak in ongeveer 35-40 minuten in het midden van de oven gaar. Controleer regelmatig of de koekjes niet te bruin worden.
  • Laat afkoelen.