Heerlijk groen fruittaartje! Dit fruittaartje is een heerlijk tussendoortje of lekker voor na het sporten. Natuurlijk kun je hem ook combineren met andere soorten fruit.
Mix de ingrediënten voor de korst met elkaar in een kom tot een mooi glad homogeen deeg.
Bekleed een hele kleine bakvorm met bakpapier of spray even in met de bakspray.
Verdeel je deeg goed over de bakvorm. Zorg dat de randen ook goed bekleed zijn.
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Hierdoor zorg je dat het deeg niet teveel rijst in de oven.
Bak de ‘korst’ zo’n 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De crèmevulling maak je door in een pannetje op laag vuur de amandelmelk met het bindmiddel, de suiker, vanille essence en het sap van een halve limoen te verwarmen. Je merkt op een gegeven moment dat het dikker wordt.
Giet de ingedikte crèmevulling in je bakvorm met gebakken korst en laat afkoelen.