Ga terug
suikervrije pompoencake

Suikerarme pompoencake

Recept afdrukken
Het is echt herfst. Dat kun je wel merken! En dat vraagt om lekkere pompoenrecepten! Heerlijk tijdens stormachtige herfstdagen. Een van onze medewerkers bakte afgelopen weekend een heerlijke pompoencake met Sukrin. Zij maakte de cake veganistisch en gebruikte een eivervanger, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wel ei te gebruiken.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord suikervrije pompoencake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 cake
calorieën 84
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 1,5 eivervanger op basis van lupinemeel of een eetlepel lijnzaad met een scheut warm water. Even roeren en laten staan. Of kies voor een eitje.
  • 200 gram pompoenpuree
  • 50 gram Sukrin FiberSirup Gold
  • 3 el Sukrin Gold
  • 3 el kokosolie of olijfolie
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el baksoda
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaas- en koekkruiden
  • 125 ml amandelmelk
  • 200 gram Sukrin amandelmeel of kokosmeel
  • snuf zout
  • 1 handje gehakte walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175-180°C.
  • Bereid de eivervanger en zet even apart.
  • Doe de pompoen, Sukrin FiberSirup Gold, Sukrin Gold, olie, bakpoeder, baksoda, kaneel, speculaas- en koekkruiden, amandelmelk, zout en het meel in een kom en roer goed door.
  • Hak de walnoten in grove stukken en voor toe.
  • Voeg ten slotte de eivervanger toe en meng het goed door.
  • Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier en doe het mengsel hierin.
  • Zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.
  • De cake is klaar wanneer je er met een satéprikker in kunt prikken zonder dat er iets op het stokje blijft.