Het is echt herfst. Dat kun je wel merken! En dat vraagt om lekkere pompoenrecepten! Heerlijk tijdens stormachtige herfstdagen. Een van onze medewerkers bakte afgelopen weekend een heerlijke suikerarme pompoencake met Sukrin. Zij maakte de cake ei-vrij en gebruikte een eivervanger maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wel ei te gebruiken.
P.s. pas wel op want de cake is verslavend lekker. Zorg er dus voor dat je ‘m niet in een keer opeet want de verleiding is groot!
Hoe maak je pompoenpuree?
Koop een oranje pompoen snijd hem door de midden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in beide halfjes een klein beetje water en leg de helften in een ovenschaal en zet in de oven. Na ongeveer 45 minuten is de pompoen klaar en kun je het pompoenvlees eruit lepelen. Doe het vruchtvlees in een blender of keukenmachine en zo maak je pompoenpuree.
TIP: Heerlijk met een laagje (plantaardige) boter!
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, eiwitdieet, suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold Siroop, Sukrin Gold en Sukrin amandelmeel of kokosmeel
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 84 kcal
- Eiwit: 7,6 gram
- Vet: 3,9 gram
- Koolhydraten: 2,6 gram
- Waarvan suiker: 1,5 gram

Suikerarme pompoencake
Ingrediënten
- 1,5 eivervanger op basis van lupinemeel of een eetlepel lijnzaad met een scheut warm water. Even roeren en laten staan. Of kies voor een eitje.
- 200 gram pompoenpuree
- 50 gram Sukrin FiberSirup Gold
- 3 el Sukrin Gold
- 3 el kokosolie of olijfolie
- 1 el bakpoeder
- 1 el baksoda
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaas- en koekkruiden
- 125 ml amandelmelk
- 200 gram Sukrin amandelmeel of kokosmeel
- snuf zout
- 1 handje gehakte walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175-180°C.
- Bereid de eivervanger en zet even apart.
- Doe de pompoen, Sukrin FiberSirup Gold, Sukrin Gold, olie, bakpoeder, baksoda, kaneel, speculaas- en koekkruiden, amandelmelk, zout en het meel in een kom en roer goed door.
- Hak de walnoten in grove stukken en voor toe.
- Voeg ten slotte de eivervanger toe en meng het goed door.
- Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier en doe het mengsel hierin.
- Zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.
- De cake is klaar wanneer je er met een satéprikker in kunt prikken zonder dat er iets op het stokje blijft.