Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid daarop de hazelnoten. Bak de hazelnoten zo'n 5 minuten in de oven tot ze verkleuren. Blijf er bij staan, want ze verkleuren snel!
Laat de nootjes afkoelen en schuur ze tegen elkaar om de bruine velletjes te verwijderen.
Maal de helft van de nootjes, hak de andere helft grof.
Mix de eigelen met Sukrin Gold grondig.
Pak een sauspannetje en breng daarin de melk, slagroom en de Fiber Syrup aan de kook.
Meng het hete mengsel met het ei/suikermengsel en mix goed.
Voeg de Xanthaan Gom toe om het mengsel te stabiliseren.
Zet het ijsmengsel op het vuur en verwarm. Zorg dat het niet kookt! Haal dan van het vuur af.
Meng de hazelnoten door het mengsel, houd er een paar achter om te garneren.
Doe het mengsel in een ijsmachine. Heb je geen ijsmachine? Laat dan afkoelen en doe in een grote bak in de vriezer.
Als je geen ijsmachine hebt, roer dan het ijs regelmatig om. Zo voorkom je ijskristallen.
Schep in champagne glazen en zet nog even terug in de vriezer.
Haal ze net voor het opdienen uit de vriezer en garneer met frambozen of andere besjes en wat gehakte hazelnoten.