Deze lemon yoghurt cake haalt de zomer in huis door zijn kleurrijke gele verschijning. Je kunt zonder schuldgevoel genieten van deze koolhydraatarme yoghurt cake, want hij is niet alleen suikerarm, maar bevat ook veel eiwitten.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord cake met yoghurt en amandelmeel, gezonde lemon yoghurt cake, koolhydraatarme yoghurt cake, lemon yoghurt cake, suikerarme lemon yoghurt cake
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 8porties
calorieën 167
Auteur Sukrin
Ingrediënten
Voor de cake
160gramboekweitmeel
60gramSukrin Amandelmeel
snuifjezout
1theelepelbakpoeder
2eetlepelsSukrin +
2eetlepelscitroensap
60mlamandelmelk
1ei
200gramGriekse yoghurt
1eetlepelcitroen olie
Voor de topping
50gramSukrin Icing
1eetlepelcitroensap
2eetlepelswater
1eetlepelSukrin Gold
2eetlepelsamandelschaafsel (geroosterd)
Instructies
Voor de cake:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng voor het deeg alle ingrediënten uit het lijstje tot aan het citroensap.
Kluts het ei en meng het met de resterende ingrediënten.
Het is nu tijd om alle ingrediënten samen te voegen tot uiteindelijk het deeg voor de cake ontstaat: dit doe je het best door het natte gedeelte toe te voegen aan het droge gedeelte. Is het te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
Schenk het beslag in de cakevorm. Zet de cake voor 35 tot 40 minuten in de oven. Kijk regelmatig. De cake zou klaar moeten zijn als deze goudbruin is gekleurd.
Voor de topping
Weeg de Sukrin Icing af en voeg er het citroensap aan toe.
Voeg voorzichtig wat water toe tot de icing zich oplost.
Wanneer de cake is afgekoeld, verdeel je de icing over de gehele cake.
Tot slot verkruimel je er wat amandelschaafsel over.
TIP: Dit is extra lekker wanneer je het schaafsel kort roostert in een koekenpan! Hier is geen olie voor nodig.