Het is echt herfst. Dat kun je wel merken! En dat vraagt om lekkere pompoenrecepten! Heerlijk tijdens stormachtige herfstdagen. Een van onze medewerkers bakte afgelopen weekend een heerlijke pompoencake met Sukrin. Zij maakte de cake veganistisch en gebruikte een eivervanger, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wel ei te gebruiken.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord suikervrije pompoencake
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 50 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 1cake
calorieën 84
Auteur Sukrin
Ingrediënten
2eleivervanger op basis van lupinemeel. Of kies voor een eitje.
200grampompoenpuree
50gramSukrin FiberSirup Gold
3elSukrin Gold
3elkokosolie of olijfolie
1elbakpoeder
1elbaksoda
1tlkaneel
1tlspeculaas- en koekkruiden
125mlamandelmelk
200gramSukrin amandelmeel of kokosmeel
snufzout
1handjegehakte walnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175-180°C.
Bereid de eivervanger en zet even apart.
Doe de pompoen, Sukrin FiberSirup Gold, Sukrin Gold, olie, bakpoeder, baksoda, kaneel, speculaas- en koekkruiden, amandelmelk, zout en het meel in een kom en roer goed door.
Hak de walnoten in grove stukken en voor toe.
Voeg ten slotte de eivervanger toe en meng het goed door.
Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier en doe het mengsel hierin.
Zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.
De cake is klaar wanneer je er met een satéprikker in kunt prikken zonder dat er iets op het stokje blijft.