Ons zonnebloemmeel is een goede eiwitrijke meelvervanger. Daarbij is het zonnebloemmeel glutenvrij en is het gemaakt van ontvette zonnebloempitten.
Zonnebloemmeel bevat van nature weinig koolhydraten en heeft daarnaast een lage glycemische index (GI) ten op zichten van meel gemaakt van granen. Door meel gemaakt van granen te vervangen door zonnebloemmeel, zal jouw bloedsuikerspiegel minder snel gaan stijgen dan bij reguliere meel. Gebruik Sukrin zonnebloemmeel als meelvervanger bij het bakken en koken of als een veelzijdig supplement in smoothies, yoghurt en ontbijtgranen.
Je kunt Sukrin zonnebloemmeel gebruiken voor alles waar je meel voor zou gebruiken. zonnebloemmeel gedraagt zich iets anders dan gewoon meel omdat het glutenvrij is. Gluten helpen gistdeeg te rijzen omdat gluten kleine gasbelletjes in het deeg insluiten. Gluten werken ook als een bindmiddel en maken het deeg gemakkelijker te bewerken. Als je met gistdeeg bakt, kun 10 tot 20% van het meel vervangen met zonnebloemmeel. Dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verhogen met 5 tot 10%. Als je recept helemaal geen gist bevat, dan kun je 100% van het meel vervangen met zonnebloemmeel. Omdat zonnebloemmeel veel vezels bevat, zal het meer vloeistof opnemen dan andere soorten meel. Daarom moet je, als je het meel 100% vervangt met zonnebloemmeel, de hoeveelheid zonnebloemmeel met 50 tot 60% reduceren of je moet de hoeveelheid vloeistof verhogen.
Let er op dat als je alleen met zonnebloemmeel bakt, de deeg sneller uit elkaar valt dan deeg met gewoon meel.
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Waarom Sukrin?
Bij Sukrin streven we ernaar om iedereen te helpen aan een gezonde levensstijl door producten aan te bieden die je gemakkelijk kunt gebruiken binnen jouw dagelijkse leven. Volg je een bepaald dieet, zoals een koolhydraatararm-, glutenvrij-, of een suikervrijdieet? Dan passen onze producten hier ook perfect tussen. Veel van onze producten zijn gemaakt van de natuurlijke polyol genaamd erythritol, dat geen energie levert voor het lichaam en waarmee je dus geen calorieën binnenkrijgt. Hierdoor zijn veel van onze producten ook veilig te gebruiken voor diabetici. Met Sukrin maak je lekker eten gezonder!