Ga terug

Taaitaai recept

Recept afdrukken
De feestdagen verantwoord vieren met gezonde recepten? Maak dan Linda's verantwoorde taaitaai recept. Een plakje bevat slechts 0,6 gram suikers!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord koolhydraatarm bakken, koolhyraatarm eten, taaitaai cake, taaitaai recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 10
calorieën 142

Benodigdheden

  • 1 cakevorm van 22-24 cm

Ingrediënten

  • 250 gram (spelt)bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 2 el neutrale olie
  • 100 gram Sukrin Gold
  • 100 ml Sukrin Gold Siroop
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 0,5 tl anijs
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 0,25 tl nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de (plantaardige) melk los met een garde. Voeg hier de olie, Sukrin Gold en Sukrin Gold Siroop aan toe en roer met de garde goed door elkaar.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 55-60 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Top met stukjes stroopwafel en zet voor 20-25 min’ in de oven op 175 graden.
  • Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Bewaar de cake maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.