Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Smelt de roomboter in een steelpannetje, of in de magnetron.
Doe de 3 eieren in een grote kom samen met de vanille extract, Sukrin+, gesmolten boter, ongezoete amandelmelk en zure room. Mix alles goed door elkaar met een handmixer.
Voeg nu de kokosmeel, Sukrin Amandelmeel, snufje zout en bakpoeder toe en meng opnieuw alles goed door elkaar. Vul het cakeblik voor de helft met het beslag.
Voor de binnenlaag: pak een klein kommetje en doe daarin de kaneel en Sukrin+. Meng het goed door elkaar. Verdeel het laagje over het cakebeslag (het beslag in de cakevorm). Doe nu het overige beslag in het cakeblik.
Hak de pecannoten klein.
Smelt opnieuw 2,5 eetlepel ongezouten roomboter.
Meng voor de crumble de pecannoten, Sukrin+, kaneel, Sukrin Amandelmeel, en roomboter door elkaar.
Verdeel de crumble gelijkmatig over het beslag.
Doe de cake voor 55 minuten in de oven.
Mocht de cake binnen de baktijd aan de bovenkant erg bruin worden, bedek de cake dan losjes met een bakpapiertje of aluminiumfolie. Check na 55 minuten of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake goed afkoelen
Optioneel: Bestuif de cake met wat Sukrin Icing.