Ga terug
San sebastian cheesecake recept - Sukrin suikervervangers - Tugce Ozturk

San Sebastian Cheesecake

Recept afdrukken
Op zoek naar een cheesecake recept welke 65% minder koolhydraten bevat dan een klassiek recept? Bekijk hier het recept voor een San Sebastian Cheesecake. Hij bevat slechts 6,6 gram netto koolhydraten per portie.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Diet Diabetic, Vegetarian
Trefwoord gebakken cheesecake, san sebastian cheesecake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 4 uur 55 minuten
Porties 12
calorieën 427

Benodigdheden

  • Bakvorm (24 cm)

Ingrediënten

San Sebastian Cheesecake

  • 1000 gram zuivelspread naturel
  • 400 gram Sukrin
  • 6 eieren
  • 500 ml verse slagroom
  • 30 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker

Chocoladesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed alvast de bakvorm (24 cm) met bakpapier. Maak de bakvorm een beetje vochtig gemaakt, zodat de bakpapier goed blijft zitten.
  • Mix daarna in een kom de zuivelspread, Sukrin en vanillesuiker met een handmixer totdat de de zoetstof grotendeels is gesmolten.
  • Voeg daarna een voor een de eieren aan het beslag toe en mix elk ei er goed doorheen met een garde.
  • Vervolgens voeg je de slagroom toe en mix je nog steeds door met de garde.
  • Voeg als laatst nog de bloem toe die je door een zeef haalt. Mix voor de laatste keer en giet het beslag in de bakvorm. Om klonten te voorkomen, haal je het beslag nog door een zeef voordat je deze in je bakvorm giet.
  • Bak de cheesecake voor ongeveer 37 minuten in de oven. Elk oven is anders dus blijf erbij als de eerste 20 minuten voorbij zijn. De bovenkant mag vrij donker zijn en het midden van de cheesecake een beetje wiebelig. Dit komt later goed.
  • Als de cheesecake klaar is, laat je deze afkoelen tot kamertemperatuur en leg je het in de koelkast voor minimaal 4 uur.
  • Maak de chocoladesaus met de Sukrin Melkchocolade klaar door de verse slagroom te verhitten en te mengen met de chocolade en cacaopoeder. Bewaar dit in de koelkast tot je de cheesecake serveert.