Op zoek naar een cheesecake recept welke 65% minder koolhydraten bevat dan een klassiek recept? Bekijk hier het recept voor een San Sebastian Cheesecake. Hij bevat slechts 6,6 gram netto koolhydraten per portie.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Diet Diabetic, Vegetarian
Trefwoord gebakken cheesecake, san sebastian cheesecake
Bekleed alvast de bakvorm (24 cm) met bakpapier. Maak de bakvorm een beetje vochtig gemaakt, zodat de bakpapier goed blijft zitten.
Mix daarna in een kom de zuivelspread, Sukrin en vanillesuiker met een handmixer totdat de de zoetstof grotendeels is gesmolten.
Voeg daarna een voor een de eieren aan het beslag toe en mix elk ei er goed doorheen met een garde.
Vervolgens voeg je de slagroom toe en mix je nog steeds door met de garde.
Voeg als laatst nog de bloem toe die je door een zeef haalt. Mix voor de laatste keer en giet het beslag in de bakvorm. Om klonten te voorkomen, haal je het beslag nog door een zeef voordat je deze in je bakvorm giet.
Bak de cheesecake voor ongeveer 37 minuten in de oven. Elk oven is anders dus blijf erbij als de eerste 20 minuten voorbij zijn. De bovenkant mag vrij donker zijn en het midden van de cheesecake een beetje wiebelig. Dit komt later goed.
Als de cheesecake klaar is, laat je deze afkoelen tot kamertemperatuur en leg je het in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Maak de chocoladesaus met de Sukrin Melkchocolade klaar door de verse slagroom te verhitten en te mengen met de chocolade en cacaopoeder. Bewaar dit in de koelkast tot je de cheesecake serveert.