Ga terug
Chocoladetaart - Sukrin Suikervervangers

Suikerarme chocoladetaart

Recept afdrukken
Als je dacht dat een chocoladetaart niet binnen een gezonde levensstijl past, heb je het mis! Wij hebben namelijk een suikervrije chocolade cake mix in ons assortiment met een verlaagd gehalte aan koolhydraten! Deze chocolade cake mix is een het perfecte ingrediënt voor een heerlijke chocoladetaart die past binnen jouw gezonde levensstijl, waarvan jij kunt genieten zonder schuldgevoel!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Diet Diabetic
Trefwoord gezonde chocoladetaart, suikerarme chocoladetaart
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 45 min
Porties 1 taart
calorieën 253
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Chocoladetaart

Icing

  • 300 gr light roomkaas (Philadelphia)
  • 5 eetlepels (plantaardige) boter
  • 5 eetlepels Sukrin icing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 C. Voeg de Sukrin chocolade cake mix in een grote kom en voeg 300 ml water, 3 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Mix dit goed door met een garde/mixer.
  • Giet het mengsel in een ingevette taartvorm (Gizem gebruikte een bakvorm met een diameter van 26 cm, om een hogere cake te krijgen kun je gebruik maken van een bakvorm met een kleinere diameter.
  • Bak de cake voor ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
  • Maak ondertussen de icing door de roomkaas, boter, Sukrin icing, vanille extract en citroensap te mixen tot een geheel. Bewaar deze in de koelkast.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de cake gaat snijden.
  • Snijd de cake door midden en besmeer met de icing. Herhaal dit ook op de bovenste laag. Je kunt er eventueel pure chocolade nibs gebruiken voor de tussenlaag en erop. Let op: dit bevat wel suiker!
  • Versier naar wens