Onze ambassadeur Linda van snoepgezond zette namelijk haar bakkersmuts op en na wat experimenteren, ontstond een heerlijke smeuïge cake op basis van de dalgona fluf. Deze Dalgona cake is gemaakt met onze suikervervangers Sukrin en Sukrin Gold, waardoor deze Dalgona cake suikerarm en verantwoord is. Het heeft namelijk de structuur en de smaak van echte suiker, maar niet de calorieën. Ideaal toch?
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken koreaans
Trefwoord dalgona cake, gezonde dalgona cake
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 55 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Porties 15porties
calorieën 126
Auteur Sukrin
Ingrediënten
225 gram (spelt)bloem
75gramkokosolie
75 gramSukrin Gold
225mlplantaardige melk
1,5theelepelbakpoeder
1,5theelepelvanille essence of hazelnootsiroop of amandel essence
Maak de dalgona fluf van de oploskoffie, 3 el Sukrin en heet water.
Mix het gedurende 10 minuten voor een licht en fluffy geheel.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Smelt de kokosolie en voeg samen met de siroop/essence toe aan de dalgona fluf en mix totdat het opgenomen is.
Voeg de droge ingrediënten toe en de helft van de melk. Mix tot een geheel en voeg langzamerhand de rest van de melk toe. Na kort mixen heb je een glad beslag.
Spatel er de chocolade stukjes en de dadels in stukjes doorheen.
Stort het geheel in je cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50-55 minuten (afhankelijk van je oven).