Ga terug
suikerarme red velvet cake - sukrin suikervervangers

Suikerarme Red velvet cake

Recept afdrukken
Loopt het water je al in de mond bij het denken aan red velvet maar past deze traditionele Amerikaanse cake niet in jouw gezonde levensstijl? Probeer dan eens deze koolhydraatarme red velvet cake, die een stuk gezonder is.
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gezonde red velvet cake, koolhydraatarme red velvet, red velvet cake, suikerarme red velvet cake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 10 personen
calorieën 501
Auteur Sukrin

Benodigdheden

  • springvorm (16 cm)
  • garde of klopper
  • oven

Ingrediënten

  • 1 pak Sukrin Bakmix
  • 30 gram cacaopoeder
  • 45 gram Sukrin Gold
  • 4 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 ml water
  • 1 theelepel rode kleurstof
  • 300 gram roomkaas
  • 5 eetlepels roomboter
  • 5 eetlepels Sukrin Icing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

Red velvet cake

  • Verwarm de oven voor op 175 C.
  • Voeg de Sukrin Bakmix in een grote kom en voeg 30 gram cacaopoeder, 45 gram Sukrin Gold, 150 ml water, 4 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Dit alles goed mengen met een garde/klopper.
  • Giet het mengsel in een ingevette springvorm. Melanie gebruikte een springvorm met een diameter van 16cm.
  • Ongeveer 50 minuten bakken in het midden van de oven.

Icing

  • Voeg de roomkaas, roomboter, Sukrin Icing, vanille extract en citroensap (naar smaak) samen en mix het tot een geheel.

Taart opbouwen

  • Snijd met een scherp mes de opgebolde bovenkant van de cakes af zodat ze mooi vlak worden en je ze goed kunt stapelen. Verkruimel eventueel een deel van de afgesneden stukken om deze kruimels te gebruiken als decoratie.
  • Besmeer nu de bovenkant van een cakelaag met een deel van de icing en leg de 2e laag cake er bovenop. Herhaal dit als je nog genoeg cakelagen en icing hebt.
  • Optioneel: decoreer met wat fruit.