Ga terug
suikervrije en glutenvrije puddingcake

Suikervrije en glutenvrije puddingcake

Recept afdrukken
Ziet deze puddingcake er niet hemels uit? Het recept hebben we van Monique van der Vloed en uiteraard is deze cake dan ook helemaal meukvrij! Dat betekent dat deze suikervrij en glutenvrij is, maar natuurlijk smaakt ie wel fantastisch!
Gang Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije puddingcake, suikervrije puddingcake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 cake
calorieën 99
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 3 flinke el Sukrin+
  • 1 snufje vanille bourbon
  • 100 gram bruine teffmeel
  • 15 gram (wijnsteen) bakpoeder
  • 35-50 ml water
  • 3 eieren
  • 300 ml havermelk of andere melkvervanging
  • 2 el Sukrin Gold of Sukrin+
  • 150 gram bruine teffmeel of andere glutenvrij meel
  • 1 tl vanillebourbon
  • 5 flinke el Sukrin Icing
  • wortelsap
  • fijngehakte pinda's of nootjes
  • Sukrin FiberSirup Gold

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet een vierkant bakblik in met een beetje avocado olie of zuivere kokosolie. Bekleed met bakpapier.
  • Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten met de helft van de Sukrin+ stijf.
  • Roer de rest van de ingrediënten van de cake in een andere kom stevig door elkaar. Spatel de eiwitten er luchtig doorheen. Stort in het blik en tik het blik enkele keren goed aan op het aanrecht.
  • Bak de cake in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 20-30 minuten, blijf tussentijds controleren.
  • Laat afkoelen. Snij de cake voorzichtig overdwars doormidden en laat opnieuw goed afkoelen.
  • Maak intussen de pudding: Roer de helft van de melk door de ingrediënten voor de pudding.
  • Giet de rest van de melk in een pan en breng aan de kook. Zodra de melk kookt, de pan van het vuur halen en "familie" maken met papje, goed doorkloppen met de garde.
  • Schenk alles weer terug in de pan en blijf op middelhoog vuur net zolang roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Let op: soms kan dit even duren! Heb geduld. Haal de pan van het vuur en blijf ongeveer een minuut stevig door roeren. Dek af met een stukje plastic folie en laat afkoelen.
  • Besmeer de onderste helft van de cake royaal met de pudding en druk de bovenste helft er voorzichtig op.
  • Maak een stevig glazuur door steeds wat wortelsap door de Sukrin Icing te vermengen. Besmeer de bovenkant met het glazuur en bestrooi met de nootjes.