Dit eiwitrijke speculaas bananenbrood van online diëtiste Zanna bevat een bron van vezels! Het recept is zowel gluten- als lactosevrij. Dit recept is ideaal als je lekker wilt eten maar een gezonde leefstijl wilt naleven en als je gek bent op bananenbrood!
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord glutenvrij speculaas bananenbrood, speculaas bananenbrood van zanna hofstede
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 10porties
calorieën 165
Auteur Sukrin
Ingrediënten
3rijpebananen
3eieren
1tlvanillesuiker
100gramamandelmeel
150gramhavermeel/boekweitmeel/glutenvrije meel
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
2tlspeculaaskruiden
snufzout
5/6glutenvrije speculaasjes (Holland & Barrett of YAM)
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Spatel 3/4 van de fijngehakte/gemalen speculaasjes door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi de overige gemalen speculaasjes eroverheen.
Bak het speculaas bananenbrood in 40 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.