Vaak in de maand december krijgen we van ons werk of vrienden een kerststol. Dit winterse krentenbrood lijkt hier wel een beetje op, maar is nog lekkerder!
Maak als allereerste de gistmix klaar. Dit doe je door de melk, water en het hete water met elkaar te vermengen. Meng de gist erdoorheen en voeg ook de kokossuiker toe. Meng net zolang tot de kokossuiker is opgelost. Laat ongeveer 10 minuten rusten.
In een middelgrote kom meng je alle ingrediënten voor de fruitmix. Meng grondig en zet aan de kant tot je 'm weer gebruikt.
Meng voor het deeg allereerst de droge ingrediënten met elkaar. Je gistmengsel zou nu ongeveer dubbel zoveel moeten zijn. Voeg deze toe en vervolgens ook de natte ingrediënten. Meng totdat je een mooi egaal en plakkerig deeg hebt.
Voeg nu je fruitmix toe aan het deeg en kneed zo'n 5 minuten tot je een mooi en zacht deeg hebt.
Vet een bakblik in met boter en bekleed met bakpapier. Leg hier het deeg in en vorm tot een mooi en gelijk brood.
Maak een schone theedoek vochtig en plaats deze over het bakblik met het deeg. Laat ongeveer een uur rusten op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plaats het brood in de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Meng het ei met de Sukrin Gold en het vanille extract met elkaar. Haal het brood uit de oven en besmeer met dit mengsel. Bak daarna nog maximaal 5 minuten.
Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rekje.