Een perfecte quiche voor dit heerlijke weer! Snel tijd om deze eens uit te proberen, vind je niet? Het onderstaande recept is aangepast naar de wensen van Sukrin gebruikers. Het is een lactosevrije, suikervrije en koolhydraatarme quiche!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans
Trefwoord koolhydraatarme quiche met artisjokken en boerenkool, lactosevrije quiche met artisjokken en boerenkool
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 237
Auteur Sukrin
Ingrediënten
250gramSukrin Amandelmeel
200gram(soja) yoghurt, je kunt ook kiezen voor magere kwark
1/2tlzout
2elolijfolie
4artisjokken
200gramboerenkool
4eieren
100gramgeitenkaas
1elolijfolie
1elmosterd
peper en zout
Instructies
Zet allereerst de oven aan, zodat deze kan voorverwarmen op 180°C en vet alvast de bakvorm in met wat olijfolie.
Meng de eerste ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en kneed dit tot een soepel deeg.
Strooi een beetje meel over het aanrecht zodat je het meel goed kunt uitrollen. Rol ruim uit, totdat het in de bakvorm past.
Gebruik een wok voor de boerenkool. Verwarm hier de olijfolie in en roerbak de boerenkool voor ongeveer 5 minuten.
Gebruik nu een kom om de eieren, yoghurt, mosterd, peper en zout te mengen. Meng hier ook de boerenkool doorheen.
Voeg het mengsel toe aan de bodem die je klaar hebt staan. Snij de artisjokken in kleine stukjes en verdeel deze over de quiche evenals de geitenkaas.
Bak hierna de quiche voor 35-40 minuten goudbruin.