Ga terug
heerlijke quiche met artisjokken en boerenkool

Heerlijke Quiche met Artisjokken en Boerenkool

Recept afdrukken
Een perfecte quiche voor dit heerlijke weer! Snel tijd om deze eens uit te proberen, vind je niet? Het onderstaande recept is aangepast naar de wensen van Sukrin gebruikers. Het is een lactosevrije, suikervrije en koolhydraatarme quiche!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans
Trefwoord koolhydraatarme quiche met artisjokken en boerenkool, lactosevrije quiche met artisjokken en boerenkool
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
calorieën 237
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 250 gram Sukrin Amandelmeel
  • 200 gram (soja) yoghurt, je kunt ook kiezen voor magere kwark
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 4 artisjokken
  • 200 gram boerenkool
  • 4 eieren
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Zet allereerst de oven aan, zodat deze kan voorverwarmen op 180°C en vet alvast de bakvorm in met wat olijfolie.
  • Meng de eerste ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Strooi een beetje meel over het aanrecht zodat je het meel goed kunt uitrollen. Rol ruim uit, totdat het in de bakvorm past.
  • Gebruik een wok voor de boerenkool. Verwarm hier de olijfolie in en roerbak de boerenkool voor ongeveer 5 minuten.
  • Gebruik nu een kom om de eieren, yoghurt, mosterd, peper en zout te mengen. Meng hier ook de boerenkool doorheen.
  • Voeg het mengsel toe aan de bodem die je klaar hebt staan. Snij de artisjokken in kleine stukjes en verdeel deze over de quiche evenals de geitenkaas.
  • Bak hierna de quiche voor 35-40 minuten goudbruin.