Zien deze brownies er niet verrukkelijk uit! Het goede nieuws is dat ze 45% minder calorieën, 70% minder vet en maar liefst 90% minder koolhydraten bevatten dan 'normale' brownies!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije brownies met kokosmeel, suikervrije brownies met kokosmeel
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 9brownies
calorieën 158
Auteur Sukrin
Ingrediënten
30gramSukrin kokosmeel
60gramSukrin Amandelmeel
1grotezoete aardappel
100gramSukrin Gold
50gramcacao poeder (ongezoet)
50gramgesmolten kokosolie
3eieren
1tlvanille extract
40gramSukrin melkchocolade
optioneel: gehakte walnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd en schil de zoete aardappel in stukjes en kook deze gaar.
Mix de net gekookte zoete aardappel met de kokosolie en voeg beetje bij beetje het kokosmeel en het amandelmeel toe.
Voeg vervolgens de Sukrin Gold toe en daarna de rest van de ingrediënten. Houd wat chocolade over om zometeen bovenop te leggen.
Vet een vierkante ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in met een beetje kokosolie.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en leg bovenop de stukjes overgebleven chocolade.
Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Laat de cake ongeveer 30 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.