Ga terug
glutenvrije brownies met kokosmeel

Glutenvrije brownies met kokosmeel

Recept afdrukken
Zien deze brownies er niet verrukkelijk uit! Het goede nieuws is dat ze 45% minder calorieën, 70% minder vet en maar liefst 90% minder koolhydraten bevatten dan 'normale' brownies!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije brownies met kokosmeel, suikervrije brownies met kokosmeel
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 9 brownies
calorieën 158
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 30 gram Sukrin kokosmeel
  • 60 gram Sukrin Amandelmeel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 gram Sukrin Gold
  • 50 gram cacao poeder (ongezoet)
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 40 gram Sukrin melkchocolade
  • optioneel: gehakte walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd en schil de zoete aardappel in stukjes en kook deze gaar.
  • Mix de net gekookte zoete aardappel met de kokosolie en voeg beetje bij beetje het kokosmeel en het amandelmeel toe.
  • Voeg vervolgens de Sukrin Gold toe en daarna de rest van de ingrediënten. Houd wat chocolade over om zometeen bovenop te leggen.
  • Vet een vierkante ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in met een beetje kokosolie.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en leg bovenop de stukjes overgebleven chocolade.
  • Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  • Laat de cake ongeveer 30 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.