Als jij een chocolade liefhebber bent dan is deze raw chocoladetaart echt iets wat jij moet proeven! Gemakkelijk en snel gemaakt. Heerlijk in combinatie met rood fruit en past in een glutenvrij dieet. Geniet ervan op een rustige zondagmiddag.
Gang Nagerecht
Trefwoord raw chocoladetaart, suikervrije chocoladetaart
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 1taart
calorieën 191
Auteur Sukrin
Ingrediënten
Bodem:
130gramkokosmassa
50gramhavermout
50gramcacaopoeder
2tlvanillepoeder of vanillesuiker
12-15grote dadels
1snufjezeezout
Chocolade genache
30gramcacaopoeder
140gramkokosmelk
110gramkokosolie
1tlvanillepoeder
45gramSukrin Gold Siroop
250gramSukrin pure chocolade
Instructies
Begin met de bodem. Gooi alles behalve de dadels in een blender en maal alles tot een fijne textuur.
Voeg de dadels toe en blijf het mixen totdat het een dikke kleverige consistentie is.
Pak een cakevorm van ca. 20 cm en zet er bakpapier in.
Voeg het beslag aan de onderkant en zijkant van de cakevorm en laat het afkoelen in de vriezer.
In de tussentijd zet je kokosmelk en kokosolie in de pan totdat het begint te koken.
Snij de pure chocola in kleine stukjes en zet het in een kom.
Giet de kokosmelk hierover heen en laat het voor 2 minuten staan.
Roer dit mengsel totdat alle chocola gesmolten is.
Voeg cacaopoeder, Sukrin Gold Siroop en vanillepoeder in het chocolade mengsel en mix alles goed samen.
Giet de mix in de cakevorm waar de bodem al in zit.
Zet het in de vriezer totdat de chocoladeganache hard is geworden.