Pak een kom en doe hierin het amandelmeel, de Sukrin+ en een halve eetlepel kaneel. Meng goed door zodat het goed verdeeld is.
Smelt de (room)boter op laag vuur. Voeg, wanneer de boter helemaal gesmolten is, toe aan het amandelmeelmengsel en roer goed door zodat er een stevige massa ontstaat.
Neem een springvorm, bekleed deze met bakpapier. Of neem voor kleine kwarktaartjes een siliconen bakvorm voor cupcakes.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm (of de siliconen bakvorm). Druk het geheel goed aan, dit gaat het beste met de achterkant van een lepel. Belangrijk voor de perfecte kwarktaart bodem is om de bodem minimaal een kwartier in de koelkast op te laten stijven.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
Klop ondertussen de slagroom lobbig op met de 2 eetlepels Sukrin+.
Zet ongeveer 50 milliliter kokend water op, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg aan het hete water toe en los ze hierin op.
Pak een grote kom. Doe hierin de kwark, 12 druppel Sukrin Stevia Drops - Citroen en het gelatine-mengsel. Goed roeren. Proef of je de citroensmaak voldoende vindt, voeg anders nog enkele drops toe.
Spatel daar vervolgens de opgeklopte slagroom door.
Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Haal de kwarktaart uit de koelkast, haal ze uit de vorm. Rasp dan een citroen en garneer de kwarktaart met de citroenrasp en wat kaneel, smakelijk!