Ga terug
glutenvrije kerststol - Sukrin suikervervangers - Oanhs Kitchen

Eiwitrijke en glutenvrije kerststolcake

Recept afdrukken
Op zoek naar een recept voor een eiwitrijke en glutenvrije kerststolcake? Bekijk hier het recept uit Oanh's Kitchen!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Diet Diabetic, Gluten Free
Trefwoord eiwitrijk, glutenvrij, kerststolcake
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 12 plakjes
calorieën 235
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 50 gram eiwitpoeder
  • 375 gram volle kwark
  • 4 eieren
  • 35 gram Sukrin+
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram marsepein

Instructies

  • Verwarm de oven op 180c
  • Meng alle ingrediënten (behalve de marsepein) tot een egaal mengsel en schep het mengsel in de bakvorm
  • Rol de marsepein uit totdat hij over de breedte past van de bakvorm en leg hem in het midden bovenop het mengsel
  • Bak de kerststol-cake 35 minuten in de oven.