Ga terug

Glutenvrije en eiwitrijke kerststol

Recept afdrukken
Het recept voor een glutenvrije en eiwitrijke kerststol vind je hier. Oanh van Oanh's Kitchen heeft een koolhydraatarme variant gemaakt welke slechts 4,5 gram koolhydraten per portie bevat.
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Diet Diabetic, Gluten Free, Vegetarian
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 16 porties
calorieën 196

Ingrediënten

Spijs

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 tl citroenschil
  • 10 gram Sukrin+

Deeg

  • 70 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 300 gram amandelmeel
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el kaneel
  • 30 gram Sukrin Icing
  • 30 gram pecannoten
  • 30 gram amandelen
  • 25 gram rozijnen

Garnering

  • Amandelschaafsel
  • Sukrin Icing

Instructies

  • Maak de spijs door alle ingrediënten voor de spijs te mengen. Maak er een lange rol van, wikkel het in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter en klop de eieren luchtig met een mixer.
  • Doe de rest van de ingrediënten voor het deeg bij de geklopte eieren en voeg als laatst de gesmolten boter toe.
  • Haal de spijs uit de koelkast.
  • Verdeel het deeg in vier stukken. Maak van twee stukken deeg een kerststol vorm en leg de helft van de rol spijs er bovenop.
  • Leg het andere stuk deeg eroverheen en maak er een mooie kerststol vorm van. Herhaal dit bij de tweede kerststol.
  • Garneer de kerststollen met amandelschaafsel en bak de kerststollen 45 minuten in de oven.
  • Laat ze eventjes afkoelen en strooi er tot slot Sukrin Icing over.