Het recept voor een glutenvrije en eiwitrijke kerststol vind je hier. Oanh van Oanh's Kitchen heeft een koolhydraatarme variant gemaakt welke slechts 4,5 gram koolhydraten per portie bevat.
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Diet Diabetic, Gluten Free, Vegetarian
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Porties 16porties
calorieën 196
Ingrediënten
Spijs
100gramamandelmeel
1ei
1tlcitroenschil
10gramSukrin+
Deeg
70gramroomboter
5eieren
300gramamandelmeel
120gramGriekse yoghurt
3tlbakpoeder
1snufjezout
1elkaneel
30gramSukrin Icing
30grampecannoten
30gramamandelen
25gramrozijnen
Garnering
Amandelschaafsel
Sukrin Icing
Instructies
Maak de spijs door alle ingrediënten voor de spijs te mengen. Maak er een lange rol van, wikkel het in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter en klop de eieren luchtig met een mixer.
Doe de rest van de ingrediënten voor het deeg bij de geklopte eieren en voeg als laatst de gesmolten boter toe.
Haal de spijs uit de koelkast.
Verdeel het deeg in vier stukken. Maak van twee stukken deeg een kerststol vorm en leg de helft van de rol spijs er bovenop.
Leg het andere stuk deeg eroverheen en maak er een mooie kerststol vorm van. Herhaal dit bij de tweede kerststol.
Garneer de kerststollen met amandelschaafsel en bak de kerststollen 45 minuten in de oven.
Laat ze eventjes afkoelen en strooi er tot slot Sukrin Icing over.