Ga terug
Gezonde mojito kwarktaart - Sukrin suikervervanger - Fitfoodjoy

Gezonde Mojito kwarktaart

Recept afdrukken
Kwarktaart, wie is er niet gek op? Onze ambassadeur Joyce (@fit.food.joy) maakte wel een hele speciale variant namelijk een gezonde Mojito kwarktaart. Deze eiwitrijke mojito kwarktaart maakte ze een stuk gezonder door onze Sukrin suikervervanger te gebruiken in plaats van normale suiker.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord gezonde kwarktaart, gezonde mojito kwarktaart, kwarktaart, mojito kwarktaart
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 8 porties
calorieën 133
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 50 gram bastognekoek
  • 30 gram havermout
  • 25 gram kokosolie
  • 25 gram honing

Voor de vulling:

  • 300 gram magere kwark
  • 20 gram Sukrin
  • 25 gram eiwitpoeder
  • 7 el water
  • 3 el bruine rum
  • 1 el gelatinepoeder
  • 2 takjes munt
  • limoensap en rasp naar smaak

Instructies

  • In een klein pannetje meng je de rum met het water en voeg de munt en limoensap naar smaak toe. Laat het geheel even staan zodat de munt zijn smaak af kan geven.
  • Maal de koekjes en de havermout fijn in de keukenmachine. Schep de kokosolie in een groot schaaltje en laat het smelten in de magnetron. Voeg hier de honing bij en roer goed door elkaar.
  • Voeg de gemalen koekjes toe en meng tot je een plakkerig geheel krijgt. Beleg een kleine springvorm met bakpapier en verdeel de bodem hierover. Druk stevig aan met een lepel en zet de bodem in de koelkast.
  • Haal de munt uit je pannetje en voeg de gelatine toe. Zet op een heel laag vuurtje en roer tot de gelatine is opgelost. Laat het geheel iets afkoelen. Ondertussen meng je in een kom de kwark met de suikervervanger en het eiwitpoeder.
  • Voeg het gelatine mengsel toe en proef even of je nog meer limoen- en muntsmaak wilt. Dit kun je toevoegen door de schil te raspen en de munt fijn te hakken.
  • Roer alles goed door elkaar en verdeel je kwarklaag over de bodem.
  • Laat drie uurtjes opstijven in de koelkast en genieten maar!