Muffins, daar houden we wel van! In de smaak met kaneel gecombineerd met een crunchy laag kom je ze niet vaak tegen. Vandaar dat we het recept graag met onze kaneelliefhebbers delen. Je kunt deze cinnamon crunch muffins eten als ontbijtje of gewoon lekker als tussendoortje.
Verwarm de Amandelmeel eventjes droog in de pan totdat het een beetje goudbruin begint te worden.
Smelt nu de roomboter.
Pak nu een kom en voeg daarin eerst alle droge ingrediënten toe voor de muffin. Mix het goed door met een garde. Voeg daarna de rest toe en mix na het toevoegen van elk nieuw ingrediënt het goed door elkaar met een mixer of spatel.
Doe het beslag in de muffin vorm en laat ongeveer 15 minuten in de oven staan.
Cinnamon crunch topping:
Verwarm weer de amandelmeel in een droge pan totdat het goudbruin is.
Doe het in een kommetje en voeg daarin de rest van de ingrediënten BEHALVE het eigeel!
Zorg ervoor dat het een beetje brokkelig blijft.
Haal na 15 minuten de muffins uit de oven en bestrijk ze met een heel dun laag eigeel en strooi daarover heen de crumble!
Druk zachtjes aan en dan nog 2/5 minuten in de oven en smullen maar!