Ga terug
Vegan chocolade koeken - Sukrin Suikervervangers - Lifewithmina

Vegan chocolade koeken

Recept afdrukken
Chocolade koeken, wie is er niet gek op? Echter zitten in veel chocolade koeken bepaalde ingrediënten verwerkt waardoor een vegan er niet van kan genieten. Hier heeft onze ambassadeur Mina (@lifewithmina_com) verandering in gebracht. Hoe? Ze heeft een heerlijk recept gedeeld om vegan chocolade koeken mee te maken. Yummy!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Diet Vegan
Trefwoord gezonde koeken, gezonde vegan chocolade koeken, gezonde vegan koeken, vegan chocolade koeken, vegan koeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 10 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 porties
calorieën 219
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 2 grote eetlepels Sukrin:1
  • 3 eetlepels plantaardige melk (soja, amandel, haver etc.)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kwalitatief goede cacaopoeder
  • 100 gram gesmolten vegan chocolade (So Free 97%)
  • grote snuf zout
  • Optioneel: 20 gram chocolade voor garnering
  • Optioneel: (mini) chocolade druppels om in de koeken te plaatsen voor het bakken

Instructies

  • Houd de chocolade druppels apart. Die gaan niet in het koekjes beslag. Smelt de chocolade Au bain-Marie of in de magnetron voor 1 minuut. Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom. Doe hier dan ook de gesmolten chocolade bij. Meng dit met een pannenlikker of houten lepel samen tot een koekbeslag. Beleg een bakplaat met bakpapier en lepel met een eetlepel uit het beslag.
  • Je kunt met je handen er koeken van draaien. Druk ze wat aan op de bakplaat en vorm ze wat naar je smaak. Ze zetten in de oven namelijk niet uit. Maak ze zo groot als je zelf wilt. Pak dan de chocolade druppels erbij. Mina maakte gebruik van mini chocolade druppels die ze kocht bij de Lidl. Druk een aantal druppeltjes in elke koek.
  • Bak de koeken op 175 graden voor 25 minuten. Haal ze dan uit de oven. Je wilt dat de koeken nog licht zacht zijn. Als ze afkoelen wordt de buitenkant krokant en de binnenkant blijft heerlijk zacht.