Ben je 's ochtends niet zo'n fan van brood? Maar wil je wel voldoende vezels binnenkrijgen? Probeer dan eens deze knapperige crackers te maken.
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije crackers
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 18crackers
calorieën 103
Auteur Sukrin
Ingrediënten
50gramSukrin Sesammeel
250gramhavermeel
50gramSesamzaad
120gramzonnebloempitten
50gramSukrin Amandelmeel
20gramlijnzaad of chiazaad of een mix
20gramSukrin Fiberfin
snufjezout
375mlwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Mix alle droge ingrediënten eerst met elkaar, houd wat zonnebloempitten apart. Voeg beetje bij beetje het water toe.
Laat het deegmix even staan, ongeveer 10 minuten.
Verdeel het mengsel dun en gelijkmatig over twee bakplaten met bakpapier.
Verdeel nu de zonnebloempitten die je achtergehouden hebt over het mengsel.
Bak ongeveer 10 minuten totdat het mengsel een beetje uitgehard is. Snij vervolgens met een pizzasnijder rechthoekige crackers. Als het goed is, kun je zo'n 16-20 crackers uit dit beslag krijgen.
Bak nog eens 20-30 minuten.
Laat afkoelen op een rek. Je kunt de crackers het beste bewaren in een luchtdichte doos.