Ga terug
knapperige crackers

Knapperige crackers

Recept afdrukken
Ben je 's ochtends niet zo'n fan van brood? Maar wil je wel voldoende vezels binnenkrijgen? Probeer dan eens deze knapperige crackers te maken.
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije crackers
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 18 crackers
calorieën 103
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 50 gram Sukrin Sesammeel
  • 250 gram havermeel
  • 50 gram Sesamzaad
  • 120 gram zonnebloempitten
  • 50 gram Sukrin Amandelmeel
  • 20 gram lijnzaad of chiazaad of een mix
  • 20 gram Sukrin Fiberfin
  • snufje zout
  • 375 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Mix alle droge ingrediënten eerst met elkaar, houd wat zonnebloempitten apart. Voeg beetje bij beetje het water toe.
  • Laat het deegmix even staan, ongeveer 10 minuten.
  • Verdeel het mengsel dun en gelijkmatig over twee bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel nu de zonnebloempitten die je achtergehouden hebt over het mengsel.
  • Bak ongeveer 10 minuten totdat het mengsel een beetje uitgehard is. Snij vervolgens met een pizzasnijder rechthoekige crackers. Als het goed is, kun je zo'n 16-20 crackers uit dit beslag krijgen.
  • Bak nog eens 20-30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rek. Je kunt de crackers het beste bewaren in een luchtdichte doos.