Dit suikervrije recept voor een Zwitserse rol is wat compacter dan dat je misschien gewend bent, maar heerlijk toch! Het is belangrijk om de eiwitten en de Sukrin:1 zo goed mogelijk op te kloppen.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Zwitsers
Trefwoord glutenvrije zwitserse rol, suikervrije zwitserse rol
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 1rol
calorieën 50
Auteur Sukrin
Ingrediënten
50gramSukrin Amandelmeel
4mediumeieren
100gramSukrin:1
50gramSukrin FiberFin
1tlbakpoeder
3-4elsuikervrije aardbeien jam
wat verse aardbeien om te garneren
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Scheid het eiwit van het eigeel. In dit recept gebruik je alleen het eiwit.
Mix de eiwitten met de Sukrin:1 totdat je een witte schuimende stijve massa hebt.
Meng in een andere kom de amandelmeel, Fiberfin en het bakpoeder goed met elkaar. Mix goed.
Voeg nu beetje bij beetje je droge ingrediënten toe aan je eiwitmengsel. Vouw dit als het ware samen.
Bekleed een dunne bakplaat of Zwitserse rol plaat met bakpapier.
Verdeel het beslag over je bakplaat en zorg dat deze ongeveer even dik overal is.
Bak 7 minuten in de oven.
Haal de plaat uit de oven en leg er een vochtige theedoek overheen om af te koelen.
Keer de bakplaat om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Smeer in met de jam en rol onmiddellijk daarna op.
Vouw de vochtige theedoek zo'n 5 minuten om de Zwitserse rol heen. Garneer met wat verse aardbeien!
Je kunt de Zwitserse rol het beste bewaren in een luchtdichte doos.