Is bakken jouw favoriete hobby? En ben jij gek op speculaas? Bak dan eens de speculaas-citroencake van onze ambassadeur Carrie! Dat pakjesavond al voorbij is, wilt niet zeggen dat we geen lekkernijen met speculaas kunnen maken! Deze heerlijke cake is gebaseerd op zonnebloemolie en is goed voor zo'n 12 stukken.
Gang Tussendoortje
Trefwoord speculaas citroencake
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Porties 12porties
calorieën 95
Auteur Sukrin
Ingrediënten
3eieren
1tlspeculaaskruiden
60mlzonnebloemolie
100grambloem
1citroen
8grambakpoeder
25gramSukrin Icing poedersuiker OF 25 gram normale poedersuiker
snufjezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C.
Zorg dat je een vierkant bakblik gebruikt dat goed ingevet is (met olie of spray).
Splits de eieren.
Meng het eigeel, de suikervervanger en de zonnebloemolie door elkaar tot je een romige, lichtgele massa krijgt. Voeg het eiwit toe.
Vervolgens voeg je de rasp en het sap van 1 citroen toe.
In de andere kom voeg je alle droge ingrediënten bij elkaar.
Mix de droge ingrediënten met het eigeel mengsel (wanneer de droge ingrediënten opgenomen zijn kun je stoppen met mixen).
Giet het mengsel in het bakblik en plaats voor ongeveer 40 minuten in de oven.
Wanneer de cake gaar is haal je hem uit de oven. Laat hem 15 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt. Daarna kun je de cake op een rooster verder af laten koelen.