Je kunt nu genieten van macarons, zonder dat je jezelf bomvol stopt met suiker. Je kunt ze op allerlei manieren vullen, wij hebben er voor gekozen om een licht-hartige vulling erin te doen van Sukrin pindameel. Door gebruik te maken van het pindameel bevatten deze macarons een bron van eiwit. Het verschil met echte macarons? 44% minder calorieën, 11% meer proteïne, 93% minder koolhydraten en maar liefst 97% minder suiker!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, noten (amandel), melk en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Icing
Porties: 30
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 57 kcal
- Eiwit: 2,6 gram
- Koolhydraten: 0,9 gram
- waarvan suiker: 0,4 gram
- Vet: 4,7 gram
Tip! Probeer ook eens een kokosvulling met kokosmeel, kokosvet, kokosschaafsel en Sukrin Icing!
Suikervrije amandel 'macarons'
Je kunt nu genieten van macarons, zonder dat je jezelf bomvol stopt met suiker. Je kunt ze op allerlei manieren vullen, wij hebben ervoor gekozen om een licht-hartige vulling erin te doen van pindameel.
Ingrediënten
- 3 grote eieren
- 40 gram Sukrin Icing
- 1/4 tl wijnsteenpoeder
- 200 gram Sukrin Icing
- 120 gram gemalen amandelen
- 80 gram zachte boter
- 80 gram Sukrin Icing
- 80 gram Pindameel
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de over voor op 150 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak een spuitzak met een eenvoudige spuitmond klaar.
- Scheid het eiwit van de eieren en doe dit in een kom. Laat de eiwitten op kamertemperatuur komen.
- Wanneer de eiwitten op kamertemperatuur zijn, klop deze dan met 40 gram Sukrin Icing tot een gladde massa. Voeg de wijnsteenpoeder toe en klop volledig stijf tot er pieken ontstaan.
- Voeg het amandel schaafsel toe en zeef 200 gram Sukrin Icing in je beslag. Vouw dit door je beslag en doe dit in de spuitzak.
- Spuit op de bakplaat rondjes van zo'n 2.5 cm, laat genoeg ruimte over tussen de rondjes. En laat rusten voor zo'n 40 minuten.
- Bak voor ongeveer 20-25 minuten, totdat ze beginnen te verkleuren.
- Laat volledig afkoelen.
- Voor de vulling meng je 80 gram boter, 80 gram Sukring Icing, 80 gram Pindameel en een snufje zout en meng tot een zachte massa. De vulling spuit je op een van de rondjes en je legt er een andere bovenop. Zo zijn je macarons klaar!