Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het weer tijd is voor al het lekkere snoepgoed. Taaitaai kan natuurlijk niet ontbreken! Oanh van Oanh’s Kitchen heeft deze heerlijke suikerarme taaitaai gemaakt. Zodra deze suikerarme taaitaai in de oven ligt, ruikt je hele huis naar Sinterklaas. Wie wil dat nu niet?!
Mocht je het recept liever nog wat extra zoet maken, voeg dan wat Sukrin toe aan het recept. Volgens Oanh is dit echter niet nodig, omdat de Sukrin Gold Siroop de taaitaais ook al zoet maakt.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, eiwitrijk, glutenvrij, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Amandelmeel en Sukrin Gold Siroop
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 145 kcal
- Eiwit: 14 gram
- Koolhydraten: 4,3 gram
- waarvan suiker: 2,2 gram
- Vet: 5,7 gram
Meer fan van kruidnoten? Probeer dan eens deze suikerarme kruidnoten!
Suikerarme taaitaai
Ingrediënten
- 15 gram gesmolten roomboter
- 50 gram Sukrin Amandelmeel
- 35 gram vanille eiwitpoeder
- 1 ei
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje kruidnagelpoeder
- 1 snufje kardemom
- 1 snufje nootmuskaat
- 1/4e theelepel xanthaangom
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 snufje zout
Instructies
- Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
- Schep het mengsel in vershoudfolie, sluit het af en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
- Verwarm de oven op 180c.
- Verdeel het mengsel in 4 taai taai vormen op een bakmatje.
- Bak de taai taai ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.