Walnoten op zichzelf zijn heerlijk, maar deze gekarameliseerde walnoten zijn nog lekkerder! Het fijne aan dit recept van Foodlies is dat je niet meteen een hoop suiker binnenkrijgt wanneer je deze gekarameliseerde walnoten eet. Hierdoor is dit echt de ideale snack voor een filmavondje, voor onderweg of wanneer je ook maar zin hebt! Ook zijn deze walnoten ideaal om in andere recepten te verwerken. Zoals bijvoorbeeld bij de Hemelse chocolademousse.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, glutenvrij, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (walnoot) en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin +, Sukrin Gold Siroop
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 159 kcal
- Eiwit: 1,6 gram
- Koolhydraten: 0,8 gram
- waarvan suiker: 0,3 gram
- Vet: 16,3 gram
TIP! Deze gekarameliseerde noten zijn ook heerlijk door een salade of bij rode bieten met geitenkaas!
Recept & Fotografie: Lisa van FoodLies
Suikervrije gekarameliseerde walnoten
Ingrediënten
- 100 gram walnoten
- 75 gram kokosolie
- 25 gram roomboter
- 1 el Sukrin FiberSirup Gold
- 2 tl kaneel
- 50 gram Sukrin+
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Smelt de boter en kokosolie in een pan. Je kan ook 100 gram roomboter of 100 gram kokosolie nemen. Of het in een andere verhouding mixen.
- Voeg de Sukrin+ en Sukrin FiberSirup (heb je dit niet, dan kan je ook een eetlepel honing gebruiken) toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de kaneel toe.
- Neem de pan van het vuur en schep er de walnoten doorheen. Zorgt dat de walnoten allemaal goed bedekt zijn met een laagje boter/Sukrin.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de walnoten op. Heb je nog boter/Sukrin in de pan? Schenk dit dan over de walnoten heen besprenkel eventueel met nog wat extra Sukrin.
- Bak zo'n 10 tot 15 minuten in de oven en laat goed afkoelen.