Het roosteren van amandelen versterkt de smaak. Je huis zal heerlijk ruiken naar de geur van geroosterde noten. Amandelen zijn natuurlijk altijd lekker, maar nog lekkerder gekarameliseerd (zonder extra calorieën!). Verras je vrienden, familie of jezelf met deze heerlijk zoete en krokante amandelen.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, gluten en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin
Porties: 15
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 113 kcal
- Eiwit: 3,6 gram
- Koolhydraten: 1,3 gram
- waarvan suiker: 0,7 gram
- Vet: 10,1 gram
Tip! Gek op amandelen? Probeer dan ook eens dit recept voor koolhydraatarm amandelbrood!
Gekarameliseerde amandelen
Ingrediënten
- 250 gram amandelen
- 90 gram Sukrin Gold
- 25 ml water
- 1 el boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verspreid de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 10 minuten.
- Zet een pan met water op het vuur. Voeg de Sukrin Gold toe. Wacht tot het mengsel kookt en voeg de amandelen toe.
- Laat koken op medium vuur tot het een bruin en dik mengsel is geworden.
- Voeg de boter toe en kook nog een paar minuten, tot de amandelen glinsteren.
- Zet het vuur uit en schep de amandelen over een bakplaat.
- Laat de amandelen afkoelen.